Drogba: Mbape je zbog PSŽ-a napredovao i u drugim segmentima igre

Bivši fudbaler Čelsija Didije Drogba izjavio je da je Francuz Kilijan Mbape napravio veliki pomak u igri u poslednje četiri godine, prenosi BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 04.12.2022.

16:22

Drogba: Mbape je zbog PSŽ-a napredovao i u drugim segmentima igre
Foto: Profimedia

Mbape je sa Francuskom osvojio titulu na SP 2018. godine u Rusiji. Francuska je tada u finalu pobedila Hrvatsku 4:2.

"Kompletan napadač je onaj koji je jednako dobar u stvaranju šansi i postizanju golova", napisao je Drogba u svojoj kolumni za "BBC", pa dodao:

"Mbape je igrač koji je sposoban da okrene utakmicu jednom akcijom. Kilijan Mbape se na SP izdvaja ispred svih ostalih napadača, jer je najbolji u svim tim kategorijama o kojima pričam. Ako stavite Mbapea na mesto centarfora, davaće golove, ali će i dalje da se vraća nazad po loptu i da traži prostor da proigrava saigrače. To smo viđali često tokom prva dva meča Francuske u Kataru", naveo je Drogba.

On tvrdi da je Pari Sen Žermen pomogao Mbapeu da napreduje u karijeri. Mbape (23) je u PSŽ stigao 2017. iz Monaka.

"Može da kazni defanzivce kada ostane u situacijama jedan na jedan zbog svoje brzine, ali mislim da je zbog PSŽ napredovao i u drugim segmentima. Drugačija mu je uloga u klubu, to ga je nateralo da se ne oslanja samo na jedan svoj kvalitet. Tako sam i ja napredovao kada sam došao u Čelsi, Žoze Murinjo mi je tražio da igram nešto sa čime se nikada pre nisam susreo u Marseju", zaključio je Drogba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: