Sportski direktor napustio Formulu 1

Ros Bron više nije sportski direktor Formule 1, zvanično je objavljeno.

Izvor: SN

Utorak, 29.11.2022.

11:00

Sportski direktor napustio Formulu 1
EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Kraj jedne ere – Ros Bron napušta FIA i odlazi u penziju.

Bron je od 2017. godine bio sportski direktor otkako je Formulu 1 preuzela američka kompanija Liberti Medija.

"Sada je pravo vreme da se povučem. Uradili smo težak posao i sada je sport u periodu konsolidacije. Nova tehnička pravila dolaze 2026. godine i bolje je da druga grupa ljudi preuzme. Napuštam Formulu 1 u odličnoj situaciji. Voelo sam gotovo svaki minut moje 46-godišnje karijere, imao sam sreće da radim sa sjajnim ekipama, sjajnim vozačima i sjajnim ljudima... Sada ću gledati Formulu 1 sa kauča, navijati kao navijač Formule 1, zadovoljan što sport ima tako fantastičnu budućnost", rekao je Ros Bron.

Bronovo životno delo je šampionska titula iz 2009. godine o čemu više možete čitati OVDE. Tada je njegov BronGP sa Džensonom Batonom i Rubensom Barikelom "oduvao" Red Bul, Ferari i Meklaren Mercedes i došao do šampionske titule.

Nakon te spektakularne sezone, Ros Bron prodaje ekipu Mercedesu i preuzima drugačiju ulogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: