Zadržana suspenzija Rusa i Belorusa

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odlučila je da zadrži suspenziju ruskih i beloruskih sportista sa svih svojih takmičenja, posle Saveta održanog u Zeldenu.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2022.

11:59

Zadržana suspenzija Rusa i Belorusa
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

"Savet je odlučio, kako bi zadržao integritet FIS takmičenja i radi bezbednosti svih učesnika, a u skaldu sa preporukama MOK-a, da zadrži zabranu učešća na svojim takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima", navelo je ovo telo u saopštenju.

Ta odluka će najviše uticati na takmičenje u nordijskom skijanju, disciplini u kojoj su ruski takmičari osvojili skoro trećinu medalja na poslednjim Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Vratiću se. Moramo svi da se vratimo", napisala je na društvenim mrežama mlada ruska skijašica Veronika Stepanova, olimpijska šampionka sa ženskom štafetom u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: