Oliveira nije mogao dalje od druge runde: Mahačev slavio u borbi godine!

Ruski borac Islam Mahačev savladao je Brazilca Čarlsa Oliveiru u glavnoj borbi UFC 280.

Izvor:

Subota, 22.10.2022.

23:10

Oliveira nije mogao dalje od druge runde: Mahačev slavio u borbi godine!
Foto: Profimedia

Na taj način je osovjio pojas lake kategorije pred 18.000 navijača u "Etihad areni“ u Abu Dabiju. Tu titulu je do odlaska u penziju držao njegov prijatelj i trener Habib Nurmagomedov kojem je i dao pojas nakon meča.

Sve se vrtelo oko broja 11. Mahačev je stigao do 11. pobede u nizu, a ujedno je identičan niz prekinuo. Oliveira ni drugi put nije uspeo da stigne do ovog pojasa, a ovaj put nije bila kobna vaga, već je meč predao u drugoj rundi,

Mahačev je od starta kontrolisao borbu, a u drugoj rundi je pogodio nekoliko udaraca što mu je olakšalo da kontroliše grogiranog brazilskog borca. Oliveira se ubrzo našao na zemlji, usledilo je davljenje, a potom i tapkanje kojom je borba okončana.

Plan je da Mahačev prvu odbranu pojasa ima u borbi protiv Aleksandra Volkanovskog, šampiona perolake kategorije. Taj meč bi trebalo da bude organizovan u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: