Javila se "nestala" Iranka: Hidžab mi je slučajno pao

Iranska sportistkinja Elnaz Rekabi navodno je nestala u Seulu, ali se ubrzo javila i kazala da će se uskoro vratiti u domovinu.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2022.

10:45

Javila se
Profimedia/Naoki Nishimura/AFLO SPORT

Ona je odbila da nosi hidžab dok je predstavljala svoju zemlju na Azijskom prvenstvu u sportskom penjanju i zbog toga je dospela na naslovnice.

Izvori bliski Rekabi kazali su da ne mogu da stupe u kontakt sa njom od ponedeljka uveče.

Ipak, javila se u utorak i rekla da joj je hidžab slučajno spao.

"Nenošenje marame tokom takmičenja u Seulu nije bilo namerno...radilo se o lošoj proceni, neočekivano su me pozvali da se penjem", rekla je Rekabi za "Telegraf"

Inače, ovo se sve dešava u trenutku kada su u Iranu protesti zbog smrti Mahse Amini u zatvoru, u kojem je bila jer navodno nije pravilno nosila maramu u skladu sa islamskim zakono

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: