Rins "zakuvao" borbu za titulu, Markes se vraća u velikom stilu VIDEO

Španac Aleks Rins na Suzukiju pobedio je u Moto GP trci za Veliku nagradu Australije, voženu na Filip Ajlandu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 16.10.2022.

09:00

Rins
Joel Carrett/AAP Image via AP

U izuzetno uzbudljvoj trci, pitanje pobednika rešeno je u poslednjem krugu, kada su Rins i njegov zemljak Mark Markes na Repsol Hondi prestigli do tada vodećeg Italijana Frančeska Banjaju, koji je završio kao treći.

Ovo je bio veliki rezultat za šestostrukog svetskog šampiona Markesa koji na postolju nije bio godinu dana, a ne može da povrati formu jer se od loma ruke početkom 2020. i dalje nije u potpunosti oporavio. Na Filip Ajlandu se po 100. put u karijeri popeo na postolje.

Francuz Fabio Kvartararo na Jamahi zbog pada nije završio trku, pa Banjaja, koji vozi Dukati, sada vodi u generalnom plasmanu sa 14 bodova prednosti.

Treći je Španac Aleš Espargaro na Apriliji sa zaostatkom od 27 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: