Najvažniji čovek NBA lige: Janis je ostvaranje sna, Jokić pravi mađioničar

Komesar NBA lige Adam Silver hvalio je Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba u Abu Dabiju.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2022.

12:00

Najvažniji čovek NBA lige: Janis je ostvaranje sna, Jokić pravi mađioničar
Foto: Profimedia

Silver je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer se ovih dana prvi put u istoriji igraju NBA utakmice u Persijskom zalivu.

Nastupaju upravo Adetokumbovi Baksi koji su u prvom meču poraženi od Atlanta Hoksa, a revanš je u subotu od 18h.

"Odakle da počnem? Evo od Janisa", rekao je Silver, "On je samo neverovatan mladić. Mogu reći, videvši ga ovde u Abu Dabiju, da on jednostavno voli da komunicira sa ljudima. Ostaje duže da bi radio sa mladima na klinikama. Veoma ga vole svuda. On je, prema mom dubokom osećaju, građanin sveta. Neverovatno dobro predstavlja Grčku, iako su njegovi roditelji iz Afrike i sada živi u Sjedinjenim Državama".

"Janis unosi pravu radost u igru. To se vidi po njegovom stilu igre i odnosu sa saigračima. I naravno, Janis kao igrač je dvostruki MVP. Neko ko igra uprkos povredama, uvek sa neverovatnom strašću. Podigao je igru na najviši nivo, a ipak ostavlja dodatno vreme za teretanu da nastavi da razvija svoju igru. On je ostvarenje sna za svakog NBA komesara", dodao je komesar NBA lige.

Adam Silver je ponovio već izrečene superlative na pitanje o Jokiću.

"Sve divne stvari koje sam rekao o Janisu, podjednako važe i za Nikolu. Takođe neverovatan mladić. Veliki čovek, ali u mnogo čemu ima drugačiji stil od Janisa. Jokić je pravi mađioničar sa loptom. Neverovatno dobro predstavlja Srbiju. Neću da iznosim procenu za njegove šanse da ponovo osvoji MVP priznanje, već želim da istaknem da je on košarkaš čija igra donosi zadovoljstvo i radost svima koji ga gledaju", zaključio je Silver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: