Milojević: Dobili smo lidera grupe, zasluge pripadaju igračima

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević bio je veoma raspoložen posle pobede nad Ferencvarošem u Ligi Evrope.

Izvor: MT

Četvrtak, 06.10.2022.

22:00

Milojević: Dobili smo lidera grupe, zasluge pripadaju igračima
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Na stadionu "Rajko Mitić" šampion Srbije je slavio sa 4:1 (2:0) i tako stigao do prvih bodova u takmičenju UEFA.

"Prezadovoljan sam rezultatom, ali više igračima i zalaganjem u svim fazama igre. Težim savršenstvu, imamo još prostora za napredak. Dobiti lidera grupe sa 4:1, čast i zasluge za to idu igračima, kojima čestitam na pobedi", kaže Milojević, koji se zahvalio i navijačima na podršci iako je očekivao svakako pune tribine.

Zadovoljan je i igrom Marka Gobeljića koji je često bio na meti kritika u medijima.

"Naš prirodni desni bek je Gobeljić. Kad niko nije verovao, ja jesam. Kad kažu da nema pojma, on poveruje da nema pojma. Znam da jedna utakmica ne znači ništa. Njemu više odgovara kad ima prostora kao u Evropi. Znam šta može, može i više od ovoga", ubeđen je šef struke Crvene zvezde.

Katai i Srnić dobili su zvižduke sa tribina protiv Monaka, sad dovacije.

"Na osnovu ovog večeras, da, zaslužili su ovacije. Bitno je da se to nastavi, da postoji kultura navijanja, da ne bude uvek na život i smrt. Igrači su zaslužili da se skandira a ne da se zviždi. Zalaganje moraju da ponesu, a pogrešan pas i promašaj, to može da se desi".

Poručio je da igrači moraju da rade maksimalno naporno jer sledi niz novih iskušenja.

"Razmišljam tako da uvek idemo od utakmice do utakmice. Nisam nijednog trenutka razmišljao o tome. Treba da radimo, da budemo pošteni prema sebi i klubu. Nisam neko ko će posle ove pobede da kaže da smo šampioni sveta. Neka momci slave večeras, sutra je trening. Sledeći je Spartak, poštujem ih kao Ferencvaroš", jasan je Milojević.

Crvena zvezda je pobedom stekla šanse da se bori za prva dva mesta u grupi.

"Sada imamo nadu, imamo tri utakmice iz kojih možemo da uzmemo devet bodova. Treba da budemo umereni, na zemlji. Siguran sam da će u Budimpešti biti dosta naših navijača. Mislim da držimo sve u svojim rukama. Pozitivni smo u tome da možemo da dobijemo sve tri utakmice".

Pričao je i o odsustvu Bukarija i Nemanje Milunovića.

"Cenim Bukarija i Milunovića, ali uvek su bolji igrači koji su 100 odsto spremni. Bolje da imaju dva, tri dana do Spartaka, nego da rizikujemo da ih izgubimo za ostale utakmice do novembra".

Priprema igrača u periodu kada se igra veliki broj utakmica od velike je važnosti.

"Nije teško spremiti igrače za Evropu. Razlika u odnosu na meč sa Monakom je efikasnost. Momci su profesionalci, znaju šta znači Evropa Zvezdi. Odreagovali su dobro. Preuzeo sam više na sebe, rasteretio sam ih, da ne bude utakmica na život i smrt. Tako je i bilo", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: