Trener monstrum osuđen na 109 godina robije

Brazilski trener Fernando de Karvaljo Lopes osuđen je na 109 godina i osam meseci zatvora zbog silovanja četiri gimnastičarke.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

13:45

Default images

Slučaj je otkriven 2018. godine i konačno je osuđen nakon seksualnog zlostavljanja četiri sportistkinje, od kojih je jedna maloletna.

To nisu bile jedine optužbe, jer je više od 40 sportista i sportiskinja otkrilo da ih je Lopes zlostavljao u periodu od 1999. do 2016. godine.

Prema pisanju lista Globo Esporte, jedna od žrtava imala je samo 13 godina kada je 2016. ispričala roditeljima šta joj se desilo u gimnastičkom timu.

Kada se pročulo za napad, javilo se još sedam osoba, neki kao svedoci, a drugi kao žrtve, iako je slučaj bio na stolu više od dve godine.

Bilo je to 2018. godine, a nakon višemesečne istrage javilo se oko 40 osoba koje su tužile bivšeg trenera za seksualno zlostavljanje, zbog čega mu je Viši sportski sud zabranio bavljenje gimnastikom. Ipak, Karvaljo Lopes, koji je mesec dana pre Olimpijskih igara u Riju 2016. izbačen iz reprezentacije Brazila, uverava da je nevin i da će se žaliti na presudu, tako da mu je dopušteno da tokom žalbenog procesa bude na slobodi.

U presudi je sutkinja Fernanda Alves da Roča navela da se, nakon što su dokazani zločini nad četiri žrtve, zbrojena kazna iznosi 109 godina i osam meseci zatvora.

Dodala je da mu je zatvor određen zbog ozbiljnosti i okrutnosti kaznenog dela koje je optuženik činio u dužem razdoblju, pri čemu je koristio svoj status trenera i autoritet koji je imao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: