Australijanci zagonetni u vezi sa Đokovićem: Očekujemo sve najbolje igrače u Melburnu

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, dao je indiciju da će Novak Đoković igrati u januaru na prvom grend slemu u 2023.

Izvor: Z.K.

Sreda, 05.10.2022.

09:35

Australijanci zagonetni u vezi sa Đokovićem: Očekujemo sve najbolje igrače u Melburnu
Foto: Profimedia

Đokovića zimus nije bilo u Melburnu, na turniru na kom je titulu osvajao devet puta, jer nije bio vakcinisan.

Sudski proces i deportacija, te zabrana ulaska u Australiju na tri godine, bili su epilog tih mučnih januarskih zbivanja, ali čini se da će sada sve biti drugačije.

Kako prenose mediji u Australiji, tamo očekuju da će zabrana ulaska u zemlju za Novaka biti ukinuta i da će on ipak moći da zaigra u Melburn parku.

Dobar nagoveštaj dao je i Tajli na jednom skupu u Melburnu.

"Na putu smo da imamo sve najbolje igrače na turniru", rekao je Tajli.

U međuvremenu, Australija je dobila novu vladu i novog premijera, kao i ministre. Laburista Andrju Džajsl je novi ministar za imigraciju i na njemu je odluka o ukidanju zabrane izdavanja vize Đokoviću.

Kada su Tajlija pitali da pojasni kakva situacija je sada što se tiče Melburna, dao je obećavajuću prognozu.

"U sasvim smo drugačijem vremenu sada nego pre devet meseci. Drugačikje je i okruženje, ljudi slobodno putuju širom sveta i otuda se nadamo da ćemo imati sve najbolje igrače u januaru".

Ipak, ni Tajli, ali ni Đoković niti bilo ko od australijskih političara, i dalje ne pominju konkretne planove.

Novak je tokom Rolan Garosa u junu rekao da "ne zna da li će moći da dobije vizu i da li će se vratiti u Australiju", iako je obavešten da je zemlja dobila novu vladu.

Obostran oprez je razumljiv s obzirom na sve što se događalo protekle zime, ali ipak treba verovati da će na kraju sve biti u redu.

Između redova Tajlijeve izjave, može se naslutiti da će Novak biti u tom paketu "najboljih igrača", iako direktor turnira nije direktno pomenuo njegovo ime.

On je u svakom slučaju naglasio da će tokom turnira odati priznanje i Rodžeru Federeru na svemu što je uradio za tenis, iako Švajcarac neće biti u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: