Mundijal u Ukrajini?

Svetsko prvenstvo u fudbalu moglo bi da se održi u Ukrajini 2030. godine.

Izvor: LN

Utorak, 04.10.2022.

08:37

Mundijal u Ukrajini?
Foto: Profimedia

Ukrajina je podnela zahtev da zajedno sa Španijom i Portugalom održi Mundijal 2030. godine, objavio je novinar britanskog "Tajmsa" Martin Cigler.

Zvanična potvrda ove informacije očekuje se u sredu.

Ukrajinci, navodi se, očekuju da ratna situacija bude smirena do tada, te ne vidi problem da ta zemlja bude jedna od onih u kojima će se održavati najveća sportska planetarna smotra.

Naravno, Španija i Portugal od učešća Ukrajine u njihovoj kandidaturi očekuju veliku korist po pitanju dobijanja glasova koji odlučuju o pitanju domaćina Mundijala 2030. godine.

"Učestvovanje Ukrajine se smatra potencijalno snažnim načinom za osvajanje glasova među 211 članica FIFA i način da se odgovori na poteze Saudijske Arabije koja je podnela zajedničku kandidaturu za 2030. sa Egiptom i Grčkom", piše "Tajms".

Spajanje Ukrajine zemljama kao što su Španija i Portugal nema mnogo smisla ni po kojem osnovu, ali te dve zemlje veruju da im je upravo to karta na koju moraju da igraju kako bi dobili održavanje SP.

Svetsko prvenstvo 2020. u novembru startuje u Kataru, a naredni turnir igra se 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: