"Pre skoro 50 godina postavili smo rekord, napunimo ponovo stadion"

Navijači Crvene zvezde, "delije", pozvali su sve kojima je crveno-bela boja u krvi da dođu na stadion protiv Ferencvaroša u trećem kolu Lige Evrope.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

21:15

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Crvena zvezda i Ferencvaroš sastaju se u četvrtak u 18.45, u utakmici koja je od velikog značaja za crveno-bele.

Ekipa trenera Milojevića ima dva poraza iz dve utakmice, a Mađari obrnut maksimalan rezultat ili šest bodova, i Zvezda će pokušati da bude prva koja će savladati klub iz Budimpešte.

Ovo je i istorijski posebna utakmica, pošto će biti prvi susret dva kluba od 1975. godine. Tada je postavljen rekord "Marakane" – 110.000 hiljada gledalaca,

"U četvrtak igramo sa klubom koji nam je ostao dužan još pre skoro 50 godina. Mnogi navijači se nisu rodili tada, mnogi ni deceniju posle, ali svi pamte 110.000 ljudi na našem stadionu i rekord koji nikada neće biti prevaziđen, ali i dvomeč gde smo na kraju ispali od ovog tima u finalu Kupa Pobednika Kupova.

U UEFA takmičenjima skoro pa 50 godina se nismo videli. Red je da se to ispravi i da probamo i sad da popunimo stadion i da nosimo naše igrače do pobede. Ferencvaroš je klub sa velikom tradicijom i istorijom, ova utakmica sigurno spada u najatraktivniju u našoj grupi za svakog navijača", piše u objavi "delija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: