Haland sipa so na ranu Junajteda: Trebalo je da postignemo više od šest!

Erling Haland je za nastup u gradskom derbiju sa Mančester junajtedom zaradio najvišu ocenu.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 03.10.2022.

13:50

Haland sipa so na ranu Junajteda: Trebalo je da postignemo više od šest!
Foto: Profimedia

"Ekip" ga je ocenio desetkom, što se zaista retko dešava, a i pored het-trika i pobede od 6:3, Norvežanin kao da na kraju nije bio potpuno zadovoljan.

Haland, koji je uz Fodena, bio proglašen igračem utakmice, smatra da je pobeda morala biti ubedljivija.

"Trebalo je da slavimo ubedljivije. U drugom poluvremenu smo bili nekako stegnutiji, bilo je teže, jer smo delovali povremeno dekoncentrisano. Izgubili smo kontrolu u drugom delu i to nije dobro, tako da moramo još da radimo", kaže golgeter Sitija.

On je postigao het-trik na tri uzastopna meča u Premijer ligi, ove sezone je postigao već 17 golova, od toga 14 u prvenstvenim mečevima.

Dakle sam više nego 14 ekipa u Premijer ligi!

"Osećao sam pred meč da se će se nešto posebno dogoditi. Videlo smo to na terenu, bilo je prelepo. U petak na treningu sam imao dobar osećaj. Ovo su mečevi koje želim da igram, tu je nešto dodatno i posebno".

Pohvalio ga je i menadžer Pep Gvardiola.

"Kada napada kazneni prostor, ide iza štopera, ima neverovatan instinkt da će lopta doći na pravo mesto. Rođen je sa tim i to mu omogućava da postiže više golova. Došao je i shvatio u čemu je stvar, 'ovi momci trče kao živtinje, moram i ja'. Naravno, kvalitet koji imamo mu pomaže da postiže golove. Ali sve što je uradio, nisam ga ja učio, to je kod njega urođeno", jasan je strateg šampiona Engleske.

Veruje da će Haland još napredovati.

"Imao sam priliku da radim sa neverovatnim napadačima. Ono što mi se dopalo u ovom meču je da je do kraja bio uključen. On kaže, volim više da loptu dodirnem pet puta i postignem pet golova'. Videli smo taj neverovatan osećaj, uvek teži da uradi više. Njegove brojke su zastrašujuće", zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: