Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke

Piter Džonston, direktor turnira u Tel Avivu, otkrio je kako je došao do Novaka Đokovića.

Izvor: LN

Nedelja, 02.10.2022.

11:00

Direktor otkrio pozadinu čudne Đokovićeve odluke
AP Photo/Ariel Schalit

Đoković je iznenadio ljubitelje tenisa kada je nedavno objavljeno da će se takmičiti na turniru iz serije 250 u Izraelu.

Tel Aviv open se ove godine vratio na ATP tur posle pauze od 26 godina, a ključnu ulogu u tome je imalo otkazivanje dela turneje u Kini.

"Generalno na ATP turu potražnja nadmašuje ponudu. Zbog toga imamo mnogo novih lokacija, a Tel Aviv je imao jak apitet za povratak. Ima ponosnu istoriju, tako da se savršeno uklopio nakon otkazivanja Kine", rekao je Džonston za "Tenis".

Džonston je istakao da je Tel Aviv tražio savršeno mesto u kalendaru i da se za dolazak Đokovića sve poklopilo.

"Na primer, imate Novaka koji je ovde došao iz Londona, a posle toga ide u Astanu. To je savršeno odgovaralo, a ne bi da smo na primer pokušali da se uguramo kada se igraju Antverpen i Stokholm. To bi bilo drugačije", objašnjava izvršnik.
Ipak, čudno je bilo to što se srpski teniser odlučio za turnir iz serije 250.

"Svi turniri žele najbolje igrače, ali smo se pitali koliko često on igra 250-ice? Veoma retko. Ovo vreme je uglavnom krcato u kalendaru, a igrači su uglavnom umorni odmah posle US opena, igraju već ccele godine, tako da pažljivo biraju gde će igrati",
priča Džonston i nastavlja:

Pročitajte još Đoković igra za titulu – može li Hrvat do "treće sreće"?

"Ali, što se Novaka tiče, desilo se nešto nesvakidašnje pa je propustio dva Slema. Kad je postalo jasno da neće ići u SAD, javili smo mu se i rekli: 'Molim te nas uzmi u razmatranje, mislim da možemo da se uklopimo u tvoj raspored'. I onda je on krenuo i razmišljanje. Sve se svelo na naš pristup. Retko kada vas neko pita da dođe. Stvarno morate da lovite...".

Tel Avivu je definitivno pomoglo i to što Novak voli Izrael i tamošnji narod, o čemu je pričao po dolasku na turnir.

"Da, sigurno. Mislim da je to bio bitan faktor. Znao sam da su njegovi prvobitni menadžeri odavde. Znam da stvarno ceni zemlju. Sve je to bio deo procesa, jer se na kraju sve svelo na to da on izabere savršen raspored kako bi ostvario stvari koje želi da do kraja sezone, a to je igranje u Torinu. Ali, sigurno je i to bio faktor kada je razmatrao koje turnire da igra ovih nedelja", podvukao je direktor turnira u Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: