Francuska na kolenima – Kina u polufinalu

Košarkašice Kine pobedile su Francusku rezultatom 85:71 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: SN

Četvrtak, 29.09.2022.

12:15

Francuska na kolenima – Kina u polufinalu
Foto: FIBA

Nakon Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, selekcija Kine je treća reprezentacija koja se plasirala u polufinale šampionata sveta u Australiji.

Meč je bio u egalu skoro pa konstantno, a prva četvrtina je završena posle mnogo postignutih poena pošto je na semaforu pisalo 25:25.

Potom Kina pravi seriju i odlepljuje se od Francuske na krilima Li Meng i na poluvremenu imale vođstvo 50:39, da bi Francuskinje uspele da se vrate i bile na samo -3 u finišu trećeg perioda.

Sledi nova serija Kineskinja i dvocifreno vođstvo već startom poslednje četvrtine, pa ovoga puta Francuskinje nisu mogle da se vrate.

Li Meng najefikasnija sa 23 poena i 4 asistencije, 18 je imala Huang Siđing, Žu 13, a Juan 10 uz 7 asistencija. Na drugoj strani, Marin Fatu 19 poena, 17 Gabi Vilijams uz 4 skoka i 6 asistencija, a 10 Aleksija Šatoro.

Kina će u polufinalu igrati sa boljima iz duela Australija – Belgija koji počinje u 12 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: