Vlahović u top 10 na svetu

Srpski fudbaler Dušan Vlahović našao se na listi od 10 najvrednijih fudbalera po proceni "Transfermarketa".

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2022.

16:35

Vlahović u top 10 na svetu
Foto: EPA/Alessandro Di Marco

Talentovani napadač prešao je iz Fiorentine u Juventus za ogromnih 75 miliona evra (plus bonusi), što je dovelo do pravih potresa u italijanskoj fudbalskoj javnosti.

Vlahović bez dileme važi za jednog od najboljih napadača na svetu, što iz sezone u sezonu pokazuje, kako u klubu, tako i u reprezentaciji.

Nova lista najvrednijih igrača po "Transfermarketu", samo je potvrdila Dušanove kvalitete. Nekadašnji napadač Partizana zauzeo je visoko deveto mesto sa cenom od 85 miliona evra.

Najvredniji fudbaler na svetu trenutno je Kilijan Mbape, čija se cena procenjuje na 160 miliona evra.

Srpski as zabeležio je četiri pogotka na osam mečeva u novoj sezoni, ali se i dalje ne nalazi u golgeterskoj formi u kojoj je bio prošle i pretprošle sezone. Za to je, doduše, najveći krivac trener Masimilijano Alegri i užasna igra "stare dame".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: