Vajdin učenik: Osećaju se promene

Aleks Molcan, slovački teniser, ima sezonu iz snova.

Izvor: Z.K.

Sreda, 28.09.2022.

10:45

Vajdin učenik: Osećaju se promene
Foto: Profimedia

Teniser iz Prešova, koji od ove godine sarađuje sa Marjanom Vajdom, bivšim dugogodišnjim trenerom Novaka Đokovića, ima velike ambicije.

Želja mu je da do kraja sezone uđe među 30 najboljih na svetskoj listi, a trenutno je na 49. mestu.

Molcan, koji je imao prilike na proleće da igra i na Serbia openu, kaže da smo trenutno svedoci velikih promena u svetskom tenisu.

"Imam osećaj da se mnogo toga menja. Novak Đoković ne igra veliki broj turnira ove godine, Nadal ne učestvuje na mnogim zbog problema fizičke prirode, Federer je završio karijeru. Tako da je nama mlađima lakše. Sada svako može da pobedi, rekao bih. To može da se vidi i na grend slemovima, poput US Opena, Cicipas je izgubio u prvom kolu od Galana, koji je u top 100. Biće mnogo mečeva poput ovog, tako da ako ostanem zdrav i budem profesionalan, mogu da napredujem", kaže Molcan.

Pored Vajde, u stručnom timu Molcana je i Karol Bek, bivši Dejvis kup reprezentativac Slovačke, ali Aleks posebno hvali bivšeg Novakovog trenera.

"Počeli smo da radimo ove sezone, u maju, nema još ni pola godine da radimo zajedno. On je sjajan trener. Takođe, moj drugi trener, Karol Bek je na istoj talasnoj dužini. Obojica imaju slične poglede na moj tenis, nema konflikta mišljenja, tako da uvek mogu da pričaju o mom tenisu", dodao je Aleks.

Slovački teniser je poručio da nema nameru da preterano menja nešto u svojim udarcima, u pitanju su više finese.

"Nisam mnogo menjao tehniku forhenda i bekhenda. Napredujemo, ali u pitanju u samo detalji. Đoković ili Nadal, ako pogledate neke njihove video snimke od pre 12 godina, igrali su sa drugačijom tehnikom. Ipak, to nije nešto što su treneri od njih tražili, to je došlo od samih igrača. Ako se vratim na svoju igru od pre pet godina, možda je bilo sitnih promena, ali ne nečeg što su tražili treneri. Svakog meseca pokušavam da uzvraćam na servis malo drugačije, menjam grip, pokušavam više da variram udarce, ali to je zato što ja tako želim", zaključio je Vajdin učenik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: