Maljković posle poraza: Šta se dogodilo? Treniram devojčice koje nikada nisu videle ovako nešto

Marina Maljković, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije, sumirala je utiske nakon poraza od Australije.

Izvor: SN

Nedelja, 25.09.2022.

13:30

Maljković posle poraza: Šta se dogodilo? Treniram devojčice koje nikada nisu videle ovako nešto
Foto: FIBA

Srbija je poražena od Australije u trećem kolu Svetskog prvenstva.

Selektorka je objasnila šta se dogodilo.

"Nije se ništa specijalno dogodilo, igrali smo protiv rivala koji znatno bolji od nas. Nemojte molim vas da se nešto dogodilo. Desilo se to da devojčice koje treniram nikada u životu nisu igrale protiv ovakvih tela i ovakve visoke i jake ekipe kakva je Australija. Sa druge strane, imali smo loše momente. Pravile smo greške koje nismo smeli da pravimo, ali ne vidim da se išta specijalno dogodilo. Sutra več igramo protiv Malija, koji je jako nezgodina ekipa, koja svima zvuči kao autsajder, ali su protiv Francuske pokazali da to nije istina. Ostaju nam te dve utakmice, Mali i Francuska", rekla je selektorka Marina Maljković posle meča.

Srbija sutra do 5.30 igra protiv Malija pretposlednji meč grupne faze.

"Pored naše mladosti, imamo i ogromno neiskustvo igranja velikih utakmica. Neću nikada neću da dozvolim da bilo ko napdne ove devojke. One to ne zaslužuju ni na jedan način. Ne dozvoljvam da bilo ko kaže nešto ružno za njih. Odmah moram da stanem i da ih zaštitim. Prva ću da stanem u red ako nešto treba, ali one vredno i marljivo rade. One ne igraju ni Evrokup ni Evroligu, tek po neka. Mi ćemo se truditi da u naredne dve utakmice budemo što bolji. Stoje naše greške koje se ponavljaju, ali bilo je pozitivnih stvari. Kao i uvek, borićemo se za Srbiju najbolji mogući način. Niti meni niti grupi koju treniram ne pada na pamet da odstanemo od bilo čega. Imamo još dve utakmice. Reprezentacija Srbije nije nikada odustajala, pa ni danas kada je bilo mnogo teško. Nećemo ni u naredne dve, a šta če biti videćemo", rekla je Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: