Kao da je juče osvojio Vimbldon – Đoković "počistio" Tijafoa!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Frensisa Tijafoa sa 2-0 u setovima u prvom meču na Lejver kupu.

Izvor: LN

Subota, 24.09.2022.

21:31

Kao da je juče osvojio Vimbldon – Đoković
(AP Photo/Kin Cheung)

Đoković je do pobede došao posle samo sat vremena igre, po setovima 6:1, 6:3.

Novaku je ovo bio prvi meč od osvajanja Vimbldona 10. jula, a tokom većeg dela susreta izgledao je kao da je na vrhuncu svoje forme.

Tim Evrope se njegovom pobedom vratio u prednost protiv Tima sveta i sada je rezultat 6:4 pre dubl, koji takođe igra Đoković i koji možete pratiti uživo uz B92.net.
Trenutno sedmi teniser planete je izgledao savršeno na početku duela, pogotovo u svojim servis gemovima.

Tijafo je krenuo motivisano i pružio je odličan otpor u nekim dužim razmenama, ali je Novak uglavnom izlazio kao pobednik. Posle prvog servis gema sa nulom za Amerikanca više ništa nije bilo lako za njega, pa je Đoković savršenom igrom bez praktično ijedne mane veoma lako rešio prvi set u svoju korist – i to sa 16/16 u svojim gemovima, ali i uz dva brejka.

Tijafo je posle "čišćenja" u prvom setu usplahireno počeo drugi deo igre, a Novak je to iskoristio napravivši brejk na startu. U narednom gemu, međutim, srpski teniser je imao probleme prvi put od početka meča i čak je morao da spasi brejk loptu.

Uspeo je to nakon duge razmene, dobio je taj gem, a onda na 3:1 propustio dve brejk lopte.

Tijafo je polako vraćao samopouzdanje, igrao je bolje i bolje kako je drugi set odmicao, ali je Novak iskusno držao servis i na kraju bez mnogo muke mirno priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: