Sada i zvanično – Federer sa Nadalom za kraj karijere

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigraće poslednji profesionalni meč u karijeru u dublu sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu.

Izvor:

Četvrtak, 22.09.2022.

13:03

Sada i zvanično – Federer sa Nadalom za kraj karijere
EPA/NIC BOTHMA

Objavljen je raspored za prvi dan turnira u Londonu, a baš tada će evropski duo igrati sa Džekom Sokom i Frensisom Tijafoom.

Federer i Nadal će nastupiti u poslednjem meču u petak, nakon duela između Endija Marija i Aleksa de Minora, čiji susret počinje 20 časova.

Pre tih mečeva igraju se oni od 13 časova.

U njima će čast Evrope braniti Kasper Rud i Stefanos Cicipas, a protivnici će im biit pomenuti Džek Sok, odnosno Dijego Švarcman koji će igrati protiv grčkog tenisera. Kada je reč o Federeru, švajcarski teniser je ovakav kraj već najavio i sada smo samo dobili zvaničnu potvrdu njegovih reči.

"Jasno je da bi najlepša stvar bila igrati dubl ovde sa Nadalom, jer je to bio zaista veliki rivalitet", kazao je Švajcarac i istakao da je nervozan jer dugo nije igrao.

Otkrio je i zašto je izabrao da se baš u Londonu oprosti od belog sporta.

"Lejver kup će biti moj poslednji turnir. Dobar je osećaj. Mislim da je divno mesto. Imaću Bjorna Borga kao kapitena, možete da zamislite koliko mi to znači. Zaista je posebno sve ovo raditi ovde u Londonu, gradu gde sam osvojio dva Završna mastersa i osam Vimbldona. Ovaj grad i navijači su mi mnogo dali, pa sam mislio da je prikladno da završim ovde", istakao je Federer.

Pročitajte još:

* Gospodin tenis

* Rodžer Federer

* Federer izabrao saigrača za oproštaj: Jasno je...

* Susret Đokovića i Federer: "Spreman sam da budem na tvojoj strani" VIDEO

* Federer priznao: To je bio najgori čas moje karijere

* Federer: Tenis je bio u padu, a onda sam došao ja

* Pravilo "koči" Federera – ali tu je Beretini

* Federerov neoborivi rekord koji je prekinuo Đoković

* Nadal reagovao na video Đokovića i Beretinija

* "Federer je počeo da naručuje sve kada je čuo da ja plaćam" VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: