Cunoda ostaje u Alfa Tauriju

Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda voziće i naredne godine u šampionatu Formule 1 za tu ekipu, pošto je produžio ugovor na godinu dana.

Izvor:

Četvrtak, 22.09.2022.

11:08

Cunoda ostaje u Alfa Tauriju
EPA/Remko de Waal

Japanski 22-godišnji vozač je pre dve godine u Alfa Tauriju debitovao u Formuli 1 i sledeća sezona biće njegova treća u šampionatu.

Za sada nije poznato ko će 2023. godine sa Cunodom voziti za ekipu, pošto se spekuliše da bi Pjer Gasli mogao da pređe u Alpin. Holanđanin Nik de Vris, koji je u Vilijamsu u Monci zamenio bolesnog Aleksa Albona, jedan je od kandidata za novog vozača Alfa Taurija, u slučaju da Gasli ode, preneo je Skaj.

Cunoda je ove sezone u tri navrata trke završavao među desetoricom najboljih, a najbolji rezultat u karijeri mu je četvrto mesto u prošlogodišnjoj poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju.

On je zahvalio Red Bulu, Hondi i Alfa Tauriju na ukazanoj prilici u Formuli 1.

"Otkako sam se prošle godine preselio u Italiju kako bih bio bliže fabrici, osetio sam da sam zaista deo ekipe i drago mi je što ću sa njima nastaviti da se trkam i 2023. godine. Naravno, ova sezona još nije gotova, mi se i dalje borimo u sredini i potpuno sam koncentrisan da je završim na visokom nivou, a onda ćemo čekati narednu godinu", rekao je Cunoda.

Cunoda je trenutno 16. u plasmanu vozača sa 11 bodova, a njegov timski kolega Gasli ima 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: