Zvanično: Bodiroga na čelu Evrolige

Dejan Bodiroga je i zvanično postao predsednik Evrolige, a vršiće i ulogu direktora takmičenja.

Izvor: LN

Sreda, 14.09.2022.

12:13

Zvanično: Bodiroga na čelu Evrolige
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Evroliga je objavila da ulazi u novu eru sa Bodirogom na čelu, koji će odsad biti nejno prvo lice umesto Đordija Bertomeua, koji organizaciju napušta posle 22 godine.

Bivši srpski košarkaš je tokom igračke karijere osvojio tri Evrolige i veliki broj individualnih nagrada, a važi za jednog od najboljih evropskih košarkaša u istoriji.

"Ulazimo u novu eru Evrolige. Poslednjih 20 godina glavno evropsko košarkaško takmičenje je postalo sila u svetskom sportu. Zahvalio bih se Đordiju Bertomeuu i njegovom timu na viziji i napornom radu i jedva čekam da nastavim da nadograđujem i širim uticaj Evrolige i Evrokupa", rekao je Bodiroga.

Bodiroga je nakon igračke karijere prvo bio generalni menadžer Virtusa iz Rome, da bi od 2011. do 2015. bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

U junu 2014. postao je predsednik takmičenja FIBA Evrope, a pola godine kasnije je i zvanično napustio KSS.

Prelazni izvršni direktor Evrolige biće Maršal Glikman, koji je dosad bio savetnik takmičenja. Evroliga će uskoro pronaći trajnog izvršnog direktora.

On je prethodno obavljao funkcije i u odborima u Portlandu i Bendu u Oregonu, a organizovao je i radne koncerte džez muzike.

Bertomeu sada i zvanično napušta takmičenje koje je stvorio 2000. godine i od tada vodio.

"Deoničari Evrolige bi želeli da se zahvale Bertomeuu na njegovoj nezapamćenoj posvećenosti tokom 22 godine i žele mu sve najbolje u budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: