U utorak startuje biciklistička Trka kroz Srbiju

Svečanim defileom ekipa i svečanim otvaranjem, u utorak će na Trgu oslobodjenja u Požarevcu početi 62. medjunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2022.

12:55

U utorak startuje biciklistička Trka kroz Srbiju
Foto: EPA PHOTO / EPA / SASA STANKOVIC

U karavanu ovogodišnje Trke kroz Srbiju nadmetaće se 19 ekipa sa 114 vozača iz 29 država iz celog sveta, koji će se za pobedu boriti u četiri etape.

Start prve etape je u sredu u 17.00 i ona će se, u dužini od 147,6 kilometara, voziti od Požarevca do Mionice.

Druga etapa se vozi 15. septembra od Mionice do Čačka (149,8 kilometra), a dan kasnije je na programu treća etapa od Čačka do Prijepolja (153,3).

Trka se završava četvrtom etapom, 17. septembra. Start je u ispred manastira Mileševa, a cilj je u Čačku (156,5 kilometara).

Reprezentacija Srbije će na Trci kroz Srbiju voziti u sledećem sastavu: Veljko Stojnić, Djordje Djurić, Ognjen Ilić, Nikola Krstić, Andrej Galović i Kristijan Antalović.

Trka se vozi po UCI pravilniku, a organizatori su Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Mionica i Prijepolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: