Giljotina za kraj: Dijaz "ugušio" Fergusona, pa se penzionisao VIDEO

Američki MMA borac Nejt Dijaz u svom poslednjem UFC meču pobedio je Tonija Fergusona.

Izvor: SN

Nedelja, 11.09.2022.

08:00

Giljotina za kraj: Dijaz
Foto: Profimedia

Odavno je poznato da će se Nejt Dijaz povući posle UFC 279 događaja održanog u noći između subote i nedelje u Las Vegasu.

Nejt Dijaz je popularnom giljotinom naterao Tonija Fergusona da preda u četvrtoj rundi i pobedom završio grandioznu karijeru.

Tokom prve tri runde je Nejt bio bolji borac, a odmah u prvoj rundi je uspeo da ošteti nogu Tonija Fergusona nakon što je izblokirao njegov lou kik, pa je usledio Nejtov direkt i dva borca su se samo nasmejala na to.

Nastavio je Dijaz da drži distancu i to mu je pomoglo da izbegne lakat koji je "El Kukuj" bacio iz okreta, pa je momentum preneo i u drugu rundu i na početku pogodio Nejta aperkatom i bilo je dileme da li je ovu rundu možda dobio Toni.

U trećoj, ponovo je Toni bio agresivan i pokazao da želi da pobedi, ali je Nejt nekako uspevao da ga uspori i uvede u "svoju igru", pa je u četvrtoj rundi Toni krenuo da obori Nejta...

I ostavio vrat "otvoren", što je iskusni grepler poput Nejta Dijaza iskoristio za Giljotinu i došao do pobede, dok je držao Tonija "zaključanog" raširio je ruke i stegao mišiće baš kao što je to radio pre više od deset godina na početku karijere... Nejt je tako slavio posle dva uzastopna poraza, a nakon meča ga je Džo Rogan pitao kakvi su mu planovi za budućnost jer sigurno više neće biti deo UFC organizacije.

"Moj odnos sa UFC-om je negde na granici između ljubavi i mržnje. Ipak, na kraju dana, ja stvarno volim UFC. Želim da izađem iz svog ugovora na kratko i pokažem ostalim UFC borcima kako se dominira u nekom drugom sportu. Možda ću čak biti profesionalac u nečemu drugom i u tome biti najbolji", rekao je Nejt Dijaz.

Što se Tonija Fergusona tiče, on je u crnom nizu od pet uzastopnih poraza i videćemo kako će se njegova karijera dalje odvijati. Toni je još jedan od boraca koga smo s godinama zavoleli, ali je potpuno jasno da je i njegova karijera vrlo blizu kraja. Na ostalim mečevima, situacija je bila ovakva:

Hamzat Čimaev je gušenjem porazio Kevina Holanda
Danijel Rodriges je podeljenom odlukom sudija pobedio Lija Đinglijanga
Ajrin Aldana je nokautom bila bolja od Mejsi Čijason
Džon Voker je "završio" Iona Kutelabu u prvoj rundi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: