Zvezda na skeneru B92.net: Opet "taj" desni bek

Crvena zvezda neslavno je započela grupnu fazu Lige Evrope.

Izvor: MT

Četvrtak, 08.09.2022.

23:23

Zvezda na skeneru B92.net: Opet
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Poražena je od Monaka na svom terenu, golom iz penala Emboloa, čini se nezasluženo.

Ne nezasluženo u smislu da je bila mnogo bolja, nego zbog činjenice da tim iz Kneževine nije bio ništa posebno ove večeri.

Deluje da navijači crveno-belih, usled poraslih apetita, ne bi bili zadovoljni ni bodom na ovom susretu.

Glave je Zvezdi došla ponovo ta desna strana. Nakon Gobeljića, Stankovića, Erakovića, šansu je dobio Srnić i napravio penal, opet, kao protiv Makabija.

"Kumili" su navijači crveno-belih ovog leta upravu da se dovede desni bek, međutim, od toga nije bilo ništa.

Naplata je stigla sada, baš kao i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport
Milan Borjan - kapiten Zvezde nije imao mnogo posla. Ono što je išlo u okvir gola, rutinski je rešavao, a bilo je i nekoliko dobrih istrčavanja. Kod penala je bio nemoćan.

Strahinja Eraković - nakon nekoliko mečeva na desnom beku, ponovo je vraćen na štopera. Da je Zvezda ostala nesavladana, možda bi se njegova partija mogla nazvati i solidnom, ovako... Nije preterano grešio, ali u sitnicama se videlo da nije to-to. Posle jedne slabe intervencije glavom u prvom poluvremenu, Zvezda je mogla da bude kažnjena.

Nemanja Milunović - skok igra je bila njegov "teren" i na ovom susretu. Osim jedne situacije u prvom, kada je lopta olako prošla izmedju njega i Erakovića, nije imao većih kikseva.

Aleksandar Dragović - žuti karton dobijen već u sedmom minutu nije mnogo uticao na njegovu partiju. Standardno se dobro postavljao i ispravljao greške kolega u odbrani. Imao je i dobru šansu posle jednog kornera, ali glavom nije uspeo da postigne gol.

Milan Rodić - osim jednog izleta i centaršuta na početku utakmice, od levog beka Zvezde nismo videli ništa. Pojedine odluke u dodavanju, postavljanju, načinu trčanja ka lopti i čuvanja igrača bile su krajnje diskutabilne.
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport
Seku Sanogo (do 88. minuta) - nije mnogo duvala "promaja" na njegovom delu terena. Jasno je da nije neki majstor sa loptom, tako da je njegova uloga u fazi napada bila standardno "dodaj prvom do sebe".

Slavoljub Srnić (do 75. minuta) - Zvezdin univerzalac je dobio novi zadatak, da igra tzv. desnog wing beka. Videlo se, naročito u prvom poluvremenu, neuigranost sa partnerom na boku, Bukarijem, pri osnovnim stvarima, poput dodavanja. U napadu je praktično bio beskoristan, a šlag na tortu loše partije, bio je načinjen penal koji je odlučio pobednika. Šta misli o njegovoj partiji, pokazala je publika, pre svega na zapadnoj tribini, koja ga je izviždala.

Gelor Kanga - otprilike kao i Katai, prvi deo loš, drugi bolji. Grešio je na početku Kanga u dugim loptama, a jedna (pre)kratka Zvezdu srećom nije koštala, Ben Jeder je bio neprecizan. U nastavku je bio koncentrisaniji, a stigao je da uzdrma i prečku Monaka. Ipak, kao glavni plejmejker, morao je da nađe bolja rešenja u završnoj trećini terena.

Aleksandar Katai (do 88. minuta) - bio je neprepoznatljiv u prvom poluvremenu, spor, bezidejan, previše nonšalantan. Tako je krenuo i drugo poluvreme, dva puta je promašio čitavu loptu pri šutu. Trgnuo se malo nakon toga, povukao nekoliko opasnih napada, a uz to imao i šansu posle kornera, glavom, ali i dobar slobodnjak koji mu je Nibel sa gol linije "skinuo". Nakon toga je opet nestao, a prilikom izmene, publika je i njega izviždala.

Osman Bukari - najbolji igrač Zvezde na ovom meču. Naročito inspirativan je bio u prvom poluvremenu, kada je pravio dar-mar odbrani gostiju. Ipak, završni pas je nekako falio, konkretna završnica. Najbolju šansu je imao u finišu poluvemena, kada je pobegao protivničkim defanzivcima, međutim, šut mu je bio izblokiran. U drugom poluvremenu bio je relativno neprimetan, kao da se "ugasio".

Aleksandar Pešić (do 54. minuta) - nije uspeo da na trećoj uzastopnoj evropskoj utakmici postigne gol. Šanse gotovo da nije imao, izuzev one na startu meča, kada je iz solidne pozicije glavom loše zahvatio loptu. Pokušavao je u svom stilu da spušta i odlaže loptu, ali sa trojicom štopera za vratom, to nije bilo ono čega smo se baš nagledali ove večeri.
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport
Trener Miloš Milojević - kao što je najavio, probao je da pas igrom dođe do gola rivala. Trudila se Zvezda na taj način da igra, ali odluke u i oko kaznenog prostora rivala nisu bile konkretne. Probao je da na Monakovu 3-4-3 odgovori istom formacijom i to je prošlo solidno, pre svega u odbrani. Ipak, za ovakve eksperimente, potrebno je vreme, koje Milojević nije imao. Ostavio je ponovo Kangvu na klupi, na teren poslao Srnića i videlo se naposletku šta mu je to donelo. Jedna pobeda u četiri meča po preuzimanju ekipe morala bi da ga zabrine.

Izmene:

El Fardu Ben (od 54. minuta) - dobro se otvarao, trčao, tražio prostor, iznudio i penal koji nemački arbitar, ipak, nije svirao.

Veljko Nikolić (od 75. minuta) - nije mnogo toga doneo, lopte unazad i na stranu nisu nešto što je potrebno pri resultatskom zaostatku.

Kalifa Kulibali (od 88. minuta) - imao šansu u nadoknadi kada je šutirao pravo u Nibela.

Stefan Mitrović (od 88. minuta) - nije imao dovoljno vremena da pokaže svoju brzinu, želju i energiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: