Zvezda na skeneru B92.net: Malo slatko, malo gorko

Fudbaleri Crvene zvezde mogu da budu relativno zadovoljni bodom u 168. večitom derbiju.

Izvor: Milan Tomiæ

Sreda, 31.08.2022.

22:30

Zvezda na skeneru B92.net: Malo slatko, malo gorko
Srdjan Stevanovic/Starsport

Relativno – imali su prednost i delovalo je da mogu do prve pobede u Humskoj posle šest i po godina, ali sa druge strane, ostala im je lepa bodovna zaliha (+7) na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije.

Aktuelni šampion je bio naročito dominantan u prvoj fazi utakmice, a u jednom momentu posed lopte bio je neverovatnih 80 naspram 20 odsto u odnosu na rivala.

Ipak, od vodećeg (evro)gola, koji je postigao Osman Bukari u 27. minutu, Partizan se konsolidovao i naročito u nastavku parirao rivalu.

Zvezda je imala veću kontrolu na ovom susretu, ali je od primljenog pogotka nesvesno inicijativa prepuštena protivniku.

Probali su u finišu da iz tranzicije, kontre i polukontre da ugroze Popovića, ali te, najčešće individualne akcije, nisu imale epilog kakvom su se crveno-beli nadali.

Golman i odbrana

Srdjan Stevanovic/Starsport
Milan Borjan – nije imao naročito mnogo posla Zvezdin kapiten. Na najvećim mukama bio je u završnici prvog dela susreta, kada je zaustavio pokušaj Markovića iz neposredne blizine. Kod jedanaesterca Natha nije imao šanse da spreči izjednačujući pogodak.

Strahinja Eraković – dolaskom Milunovića ponovo je pomeren na beka, u prvih sat vremena na desnog, u poslednjoj trećini meča na levog. Na startu utakmice pokazivao je aspiracije za napadačke akcije. Kasnije se primirio, verovatno i zbog gubitka snage, te uglavnom bio fokusiran na defanzivne zadatke.

Nemanja Milunović – u paru sa Dragovićem ni u ovom derbiju nije dao mnogo prilike za igru Rikardu. Dobro se postavljao, u skok igri koristio svoju visinu, a zbog načina igre, u većem delu susreta, dosta akcija, kroz pas igru, kretala je upravo od štoperskog dvojca,.

Aleksandar Dragović – slična priča kao i sa Milunovićem, sa kojim se odlično dopunjuje. Komandovao je odbranom, uz, mora se reći, jedan kiks, prilikom intervencije u finišu prvog poluvremena. Na sreću po njega i tim, Menig je promašio čitavu loptu.

Milan Rodić (do 57. minuta) – imao je problema sa povredom pred ovu utakmicu, ali je, ipak, zauzeo mesto kraj leve aut linije. Odigrao je korektno, na momente se ubacivao u prostor, ali u ofanzivi nije imao konkretnijeg učinka. Nakon primljenog pogotka ustupio je mesto Marku Gobeljiću.

Sredina i napad

Dusan Milenkovic/Starsport
Gelor Kanga – kod novog trenera vraćena mu je i stara pozicija. Umesto zadnjeg veznog, ponovo je bio "osmica", dosta bliži golu rivala. Trudio se da on bude taj koji će povezati dve linije tima, bilo ga je svuda, dosta je pretrčao, a nisu izostali ni karakteristični pokušaji iz daljine.

Seku Sanogo – nije dobijao priliku kod bivšeg trenera Stankovića. Drugu utakmicu zaredom našao se u startnoj postavi kod Milojevića. Bilo je jasno da na ovakvom meču jedan "osigurač" mora biti prisutan i to je Sanogo radio u svom stilu. Dobro je popunjavao rupe, stigao jednom posle kornera da zapreti, ali i da standardno zaradi žuti karton, ovoga puta zbog laktanja. U finišu meča napravio je kardinalnu grešku u dodavanju koju Rikardo nije iskoristio.

Mirko Ivanić (do 67. minuta) – baš kao i Rodić, mučila ga je manja povreda, zbog koje je ranije završio utakmicu. Nije se mnogo naigrao na ovom meču. Možda u ovakvoj postavci igre, nije imao ni mnogo prostora da se istakne. Kanga mu je bio mnogo bliži, pa ga je samim tim verovatno i "ugušio".

Osman Bukari – koristio je svoj najveći adut, brzinu. Ona je u prvom poluvremenu bila vidljivija nego u drugom, kada ga je Urošević malo primirio. Ipak, prelep pogodak u 27. minutu volej udarcem svakako briše i minuse, ako ih je i bilo.

Aleksandar Katai (do 84. minuta) – nije uspeo da ponovi fenomenalnu partiju iz finala Kupa proletos, kada je postigao dva gola. A nije da se nije trudio. Svaki put kada je lopta kod njega, očekuje se magija, u skladu sa njegovim nadimkom. Ipak, ove večeri nje, barem ne u konkretnom smislu, nije bilo. Imao je pokušaje, driblinge, dodavanja, ali sve to je bilo nedovoljno da i ovoga puta bude heroj crveno-belih. U drugom delu meča video se i umor dok je igrao u samom špicu napada, tako da ni izmena u finišu nije bila neočekivana.

Aleksandar Pešić (do 67. minuta) – bio je praktično jedini napadač, kojeg je Milojević mogao da pošalje na teren. Ostao je na jednom postignutom golu u Superligi Srbije. Vodio je borbu sa Vujačićem i Markovićem, ali kao i njegov kolega na drugoj strani, Rikardo, nije se mnogo naigrao.

Trener i izmene

Srdjan Stevanovic/Starsport
Miloš Milojević – osim Sanoga na poziciji zadnjeg veznog, igrački nije mnogo menjao u odnosu na svog prethodnika Stankovića. Činilo se da mu je odgovarala činjenica da je kolega sa druge strane, Petrić, odlučio da mu prepusti kontrolu lopte. Iz takve igre, posle mnogobrojnih naleta na startu utakmice, Zvezda je i stigla do vođstva. Glavni zadatak pred ovaj susret bio mu je da psihički podigne ekipu posle Makabija i deluje da je u tome uspeo. Probao je da izmenama unese dodatnu svežinu, dobije veću energiju, više trčanja... To je delimično i dobio, ali falilo je kvaliteta u završnici i tog ključnog, završnog dodavanja. Ukoliko je povlačenje posle datog gola bila njegova odluka, onda mu "na dušu" ide i ispuštanje pobede na ovom meču. Na konferenciji za medije možda je i dao najbolju ocenu igre svog tima: "Malo slatko, malo gorko".

Marko Gobeljić (od 57. minuta) – ušao u igru kako bi doneo svežinu i trčanjem odmenio Rodića. Osim jednog lepog poteza i proturivanja kroz noge Joviću, kao i dobrog bloka prilikom pokušaja Natha, nije imao konkretnijeg učinka.

Kings Kangva (od 67. minuta) – kod Stankovića je uvek startovao, bio jedan od ključnih igrača. Ovoga puta ulaskom sa klupe nije uspeo da pokaže taj kvalitet.

Stefan Mitrović (od 67. minuta) – poletni krilni napadač imao je želje i volje, ali ne i mnogo prostora, pa ni vremena, da napravi pometnju u redovima crno-belih.

Kalifa Kulibali (od 84. minuta) – novi, visoki centarfor Zvezde nije imao mnogo vremena da pokaže šta i koliko može.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: