Žuka za B92.net: Siguran sam da ću postati trener Partizana! Titula i Evropa su prioritet

Nekadašnji fudbaler Partizana, Žuka, govorio je za B92.net o periodu provedenom u crno-belom dresu i trenutnoj situaciji u klubu iz Humske.

Izvor: Igor Pavloviæ

Sreda, 31.08.2022.

11:50

Žuka za B92.net: Siguran sam da ću postati trener Partizana! Titula i Evropa su prioritet
Foto: Starsport

"Večiti" rivali će po 168. put ukrstiti koplja u domaćem šampionatu, što smo iskoristili kao povod da kontaktiramo miljenika "grobara", Žuku.

Brazilski fudbaler nastupao je za crno-bele u periodu od 2007. do 2009. godine, a uspešan mandat u Humskoj krunisao je sa dve osvojene titule i dva Kupa.

U kakvom sećanju ti je ostao život u Srbiji i period kada si igrao za Partizan?

"Iskreno, život u Beogradu mi je bio savršen. Period kada sam igrao za Partizan istakao bih kao najbolji u mojoj karijeri," kaže Žuka, pa dodaje:

"Domaće prvenstvo je tih godina bilo posebno. Ponosan sam na činjenicu da sam svaku sezonu u Partizanu završio sa šampionskom titulom. Bilo je uvek spornih utakmica, ali naš tim je bio izuzetno jak."

Golovi protiv Crvene zvezde ostali su u lepom sećanju svakom navijaču Partizana. Kako ti gledaš na ta dva trenutka koja su ti donela posebno mesto u istoriji srpskog fudbala?

"Dao sam dva gola protiv njih, ali posebno mi je drag onaj kada sam zatresao mrežu uprkos tome što sam igrao sa polomljenom rukom. Sećam se da je Tošić uzeo loptu i kreirao situaciju, a ja sam se našao na pravom mestu u pravo vreme i postigao pogodak." Kakva su tvoja očekivanja od Partizana ove sezone? Mogu li crno-beli uprkos velikom bodovnom zaostatku da se uključe u trku za titulu?

"Partizan uvek mora da se bori za titulu, ali i da juri što bolji plasman u evropskim takmičenjima. Vreme je da se naprave velike stvari, da se osvoje važne titule i napravi evropski iskorak. Moramo da udružimo snage i zajedno počnemo da pobeđujemo."

Neposredno po završetku igračke karijere, uplovilo si u trenerske vode. Postoji li šansa da te jednog dana vidimo na klupi crno-belih?

"Siguran sam da ću jednog dana postati trener Partizana. Napravio sam sjajnu priču kao igrač u Humskoj, želim da isto uradim i u ulozi trenera", podvukao je Žuka u razgovoru za B92.net.

Duel između Partizana i Crvene zvezde na programu je od 20 časova. Crveno-beli imaju sedam poena prednosti u odnosu na "večitog" rivala, što jasno govori da "parni valjak" mora da trijumfuje ukoliko želi da ostane u borbi za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: