MMA rapsodija u beogradskoj Areni

MMA iz dana u dan dobija na popularnosti, atraktivnosti i epitet najbrže rastućeg sporta na svetu.

Izvor: B92, SBC

Utorak, 30.08.2022.

14:10

MMA rapsodija u beogradskoj Areni
Foto: SBC

Sazdan je od niza komponenata, različitih stilova borilačkih veština – boks, rvanje, brazilska džiu džica, džudo, karate, kik boks, kung fu, ruski sambo, tekvondo, tajlandski boks...

Srpska scena mešovitih borilačkih veština neprestano se razvija, raste, prateći svetske trendove kroz kvalitet boraca i borbi na najvišem nivou.

SBC Revenge, najbolja domaća i regionalna organizacija proslaviće deceniju od osnivanja 44. izdanjem, MMA spektaklom koji će biti održan u beogradskoj Štark Areni 9. septembra 2022. godine.

Najveći "SBC Revenge" turnir do sada, prvi put u srpskoj prestonici, u beogradskoj Štark Areni obeležiće deset godina rada na najvišem nivou jedne od najcenjenijih organizacija u Evropi.

Najbolji domaći MMA ratnici boriće se protiv renomiranih protivnika najviše svetske klase, bivših "UFC" fajtera, uz dve borbe za SBC pojas šampiona i najjači "fight card" koji je jugoistočna Evropa ikada videla.

U srpskom hramu sporta u kome su izvojevane velike pobede u različitim sportovima, u kome je pisana istorija kojom smo postajali svetska velesila, prvi put će u organizaciji Serbian Battle Championship kombinacija mnogih tehnika, škola i područja borilačkih vještina, MMA manifestacija visokog ranga boraca održati svoj čas i pokazati šta znači borba u punom kontaktu uz upotrebu udarnih tehnika i rvanja kako u stojećem stavu (klinč) tako i na parteru.
Foto: SBC
Ovaj spektakl biće ujedno i uvertira za Svetski šampiont u rvanju za seniore koji dan kasnije startuje na istom mestu, beogradskoj lepotici Areni.

"Izuzetno smo počastvovani i ponosni što ćemo deset godina postojanja i velikog rada i zalaganja obeležiti našim prvim SBC događajem u Beogradu i Areni. Iza nas su 43 SBC manifestacije, mnogo borbi vrhunskih boraca izuzetnog kvaliteta, MMA aktera visokog renomea koji su svoje gore krčili i na najvećoj sceni mešovitih borilačkih veština, u UFC –u. Pred nama je MMA noć za pamćenje, za istoriju, u kome će dominirati srpsko-brazilski okršaji, što će biti veliki ispit za naše majstore u oktagonu koji pretenduju na ulazak u UFC. Ovaj sport je naš život, sa njim završavamo veče, sa njim počinjemo dan i verni smo mu zauvek. Moć trijumfa u MMA kavezu je nešto što ostaje u tebi zauvek i na tim krilima letiš dalje pun samopouzdanja, hrabrosti i vere, nešto što te vuče u konstantno pomeranje sopstvenih granica. Ostaćemo dosledni našoj ratničkoj krvi i tradiciji pomeranja granica u organizaciji vrhunskih MMA događaja na našim prostorima",
istakao je prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

Glavna borba večeri donosi nam okršaj jednog od najboljih domaćih boraca, neporaženog u profesionalnoj karijeri Stefana Negucića (11 pobeda, 9 nokautom, 1 završnica) protiv bivšeg UFC borca iz Brazila Mišela "Tratora" Prazeresa, koji je veliki deo karijere proveo u najjačoj svetskoj MMA organizaciji, sa čak 14 UFC nastupa iza sebe (10 pobeda i 4 poraza), koji je pobeđivao borce poput Gilberta Burnsa, Džoša Burkmana, Mairbeka Taisumova... Ovaj duel će iznedriti novog vladara SBC velter kategorije.
Foto: SBC
U co-main eventu najpoznatiji domaći borac, Vaso Bakočević, nastupiće pred beogradskom publikom, protiv vrhunskog borca iz Brazila, bivšeg "Jungle Fight" šampiona, Maksa Denera Vieire koji iza sebe ima 10 borbi.

Iskusni borac Bakočević sa 65 MMA nastupa iza sebe, između ostalog na SBC-u, KSW-u, Bellatoru, prekaljeni crnogorski profesionalac sa adresom u Srbiji, spreman je da još jednom priredi pravi spektakl za sve ljubitelje MMA sporta u beogradskoj Štark Areni, ovog puta protiv opasnog protivnika iz Brazila, koji veruje da je spreman da iskaže svoje ime na rastućoj svetskoj sceni.

Još jedan duel svetske klase rezervisan je za 09. septembar i beogradsku Štark arenu u kome će se sudariti najveći potencijal domaće i evropske scene, neporaženi SBC šampion u lakoj kategoriji Predrag Bogdanović (12 pobeda) i brazilski profesionalac, bivši UFC i Bellator borac, Edmilson Souza Kevin koji iza sebe ima četiri UFC borbe i ukupno 24 profi MMA nastupa.

Nastup još jedne prave zvezde domaće, evropske i svetske MMA scene najavljen je u oktagonu beogradske Arene. Stefan Sekulić, najbolji srpski velteraš, bivši član UFC organizacije, ACA borac, veliko ime koje će ovu priredbu podići na još viši nivo, manifestaciju dostojnu najvećih svetskih arena, spreman je da nam pruži još jedan nastup za pamćenje protiv opasnog protivnika iz Poljske, Aslambeka Arsamikova.

"Fajt kard" 44. SBC Revenge

Foto: SBC
* Ognjen Dimić (6-2) vs Paulo Goncalves Silva "Bananada" (28-20)
* Miloš Janičić (14-3) vs Akbar Gadzhiekperov (16-3)
* Slobodan "Limp" Maksimović (18-6-1) vs Tijago dos Santos E Silva "Trator" (21-9-1)
* Stefan Sekulić (16-4) vs Aslambek "Amir"Arsamikov (7-4)

Lightweight Title Bout
* Predrag Bogdanović (12-0) vs Edmilson Souza Kevin (18-6)

Co-Main Event
* Vaso "Psihopata" Bakočević (42-22-1) vs Maks Daner Vijeira (8-2)

Glavna borba večeri - Welterweight Title Bout
* Stefan Negucić (11-0) vs Mišel "Trator" Prazeres (26-4)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: