Borna Ćorić nastavio da blista – Alkaras eliminisan

Hrvatski teniser Borna Ćorić nastavio je sa sjajnim partijama u Sinsinatiju, plasiravši se u polufinale.

Izvor: SS

Subota, 20.08.2022.

08:44

Borna Ćorić nastavio da blista – Alkaras eliminisan
Foto: Profimedia

Nakon što je eliminisao Rafaela Nadala, Zagrepčanin je savladao i devetog igrača planete Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Meč je trajao 102 minuta i rešen je sa po jednim brejkom Hrvata u svakom od setova.

Ćorić će bajku pokušati da nastavi u polufinalu, svom prvom na Mastersu još od 2018. godine.

Sada je osigurao povratak među 70 najboljih tenisera sveta, a ukoliko dođe do finala, u ponedeljak će biti među prvih 50, dok bi u slučaju osvajanja titule mogao sa trenutnog 152. da stigne do prvih 30 na ATP listi. Za finale će igrati protiv Kamerona Norija iz Velike Britanije.

Britanac je u četvrtfinalu bio bolji od Španca Karlosa Alkarasa rezultatom 7:6 (4), 6:7 (4), 6:4 posle više od tri sata igre.

Prva dva seta rešena su u dramatičnim završnicama kroz taj-brejk, a potom je u trećem setu Nori iskoristio četvrtu brejk loptu u 9. gemu i potom svojim servisima došao do tri meč-lopte i prolaska u polufinale Sinsinatija.

U drugom meču za finale sastaće se Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: