"Novak ima prednost u trci za GOAT"

Barbara Šet smatra da Novak Đoković trenira kao da će igrati na US Openu.

Izvor: Z.K.

Petak, 19.08.2022.

12:13

Foto: Profimedia/Fabrizio Corradetti - LaPresse

Grend slem u Njujorku počinje 29. avgusta i za sada još nema najava da će pravila o ulasku u SAD za nevakcinisane biti uskoro promenjena.

Ipak, Šet je za Eurosport rekla kako veruje da će Novak igrati još mnogo godina.

"Mislim da on sad trenira kao da će igrati na US Openu. Ako dođe do te promene u poslednji čas, biće tamo, ako ne, život se nastavlja. Mislim da će Novak igrati još mnogo godina, bar tako izgleda. Telo mu je u redu, nema mnogo povreda, daće apsolutno sve da uđe u istoriju kao čovek sa najviše grend slem titula", kaže Barbara.

Ona smatra da će to što je zdraviji, biti prednost za Novaka u toj čuvenoj trci za titulu najboljeg igrača svih vremena.

"Novak nije tako daleko od cilja. Potrebna mu je samo još totula da se izjednači sa Nadalom. Ako poredite Novaka i Rafu sada, rekla bih da Novak može da igra bar još dve, tri godine, možda čak i duže. Što se tiče Nadala, čini se kao da njegov časovnik otkucava da je kraj blizu".

Austrijanka je dodala da je svesna da Đoković ima iza sebe težak period.

"Ovo je teška godina za Novaka. Možete to da vidite i ovako, ali i kao teniser. Užasno je jer i dalje mislim da ako ode na US Open, on je po meni favorit da uzme titulu. U to uopšte ne sumnjam, ona je najbolji teniser, najkonstantniji igrač. S druge strane, izabrao je da se ne vakciniše i to je u redu, ali onda mora da živi sa posledicama toga i tim da ne može da uđe u određene zemlje", zaključila je Barbara Šet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: