"Nikad ne otpisujte Nadala"

Rafael Nadal nije ostvario nijednu pobedu na Mastersu u Sinsinatiju, ali je u krugu favorita za US Open.

Izvor: Z.K.

Petak, 19.08.2022.

12:00

Foto: Profimedia

Barbara Šet, bivša teniserka i stručni komentator na Eurosportu, tvrdi da se španski teniser ni jednog momenta ne sme potceniti, bez obzira na stanje u kom se nalazi.

Teniser iz Manakora nije igrao još od povlačenja u polufinalu Vimbldona, zbog naprsnuća mišića trbušnog zida.

Španac se posle poraza od Borne Ćorića u Sinsinatiju požalio da još nije stopostotno spreman, ali Šetova kaže da je Rafa najopasniji kada ga otpišu.

"Ne zaboravite da mu je to bio prvi meč po povratku sa pauze. Uvek je teško igrati prvi meč posle serije treninga. I ko god je imao naprsnuće abdominalnog mišića zna kakav je to osećaj. Morate biti izuzetno oprezni. Plašite se da se ne povredite opet. Mislim da se to dobro videlo u sredu, protiv Ćorića nije bio siguran kako će telo reagovati, ali sam sigurna da će biti sve bolje", kaže Barbara.

Španac će tako imati dodatno vreme da se oporavi do početka US Opena, 29. avgusta.

"Ima i dalje nedelju i po da se oporavi, da pojača veru u sebe i svoju savitljivost, jer stomak trpi prilikom izvođenja servisa. Rafa može i te kako da bude opasan na US Openu. Motivisan je na svakom grend slemu. Ove godine smo gledali kako igra svoj najbolji tenis u životu. Nikada ga ne smete otpisati", podvukla je Austrijanka.

Smatra da nije opravdano kritikovati ga posle poraza od hrvatskog tenisera.

"Treba mu dati vremena. Važno je dati mu prostora da vodi računa o povredi, jer mi se čini da je opet nešto osetio. Videli smo da je imao vrlo nizak procenat prvog servisa, 55 odsto. Napravio je mnogo duplih grešaka. Nije ga bolelo, ali je svakako osećao taj ožiljak. Naravno da ne želite da se mučite sa povredom stomaka, posebno ako je došlo do naprsnuća. Važno je da dobije dozvolu od lekara i da nastavi. On živi na dvennoj bazi, tako donosi odluke. Jedno je sigurno, kad je na terenu, daje sve od sebe. Protiv Borne, na žalost, to mu nije bilo dovoljno", zaključila je Barbara Šet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: