"Spektakl kakav zaslužuju najbolji sportisti na svetu"

Sve je spremno za manifestaciju "Šestorica veličanstvenih" koja će biti održana u subotu uveče, u okviru prvog kola turnira "Srbija 2022".

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

13:52

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Na utakmici protiv Italije koja počinje u 21 čas od reprezentacije će se oprostiti istinski velikani vaterpola Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Predsednik saveza Viktor Jelenić i sam trofejni centar čija je karijera u reprezentaciji trajala od 1989. do 2004. sa zadovljstvom za sajt vaterpolo saveza konstatuje: "Drago mi je da naš Savez na ovakav način ispraća igrače koji su to rezultatima, ponašanjem prema nacionalnoj kapici i reprezentaciji apsolutno zaslužili. Želimo da na ovaj način još jednom iskažemo zahvalnost za teško ponovljive karijere".

I prvi čovek trofejne organizacije je pre 18 godina bio u istoj situaciji. Na Tašmajdanu je poslednji put nosio reprezentativnu kapicu i tada mu je priređen oproštaj.

"Zbog toga i znam da će subota uveče biti u sećanju ovih momaka do kraja života. To su momenti koji se ne zaboravljaju. Ponavljam sve to zaslužuju. O karijerama sa jedne strane govore vrhunski rezultati, blizu 30 osvojenih medalja, dva olimpijska i svetska trona, broja ekipa i pojedinačna priznanja. Sa druge strane Filip, Prle, Dule, Gojko, Mića i Stefan su igrači koji su ponašanjem, odnosom prema obavezama i životu jedinstven primer mladima. I tu je njihova uloga nemerljiva. Pratio sam ih sve vreme, poslednje četiri godine i kao predsednik Saveza i jedino mi je žao što nisam bio sa njima u Tokiju, da budemo zajedno u momentu kada osvajaju drugo olimpijsko zlato"
.

Ulaznice su razgrabljene.

"Siguran sam biće to spektakl kakav zaslužuju najbolji sportisti na svetu",
zaključio je Jelenić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: