Dončić o duelu sa Jokićem i Srbijom

Slovenački reprezentativac Luka Dončić govorio je o predstojećem Evrobasketu i šansama njegove reprezentacije.

Izvor: SN

Sreda, 17.08.2022.

10:45

Dončić o duelu sa Jokićem i Srbijom
Photo: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije će u Ljubljani od 20 časova i 15 minuta odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom Slovenijom.

Dončić je govorio o tom prijateljskom meču:

"Naravno da se radujem meču pred punim tribinama. Srbija je izuzetno jak tim, tako da će ovo biti veliki izazov za nas. Što je rival sa suprotne strane bolji, to je bolja priprema za veliko takmičenje. Jedva čekam susret sa Jokićem. Neverovatan je igrač. Poštujem ga i kao osobu. Otići ćemo na kafu pre meča", istakao je Dončić.

Slovenački as svrstava selekciju Srbije u uži krug favorita za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

"Srbija je sigurno jedan od kandidata za medalju. Ali tu je mnogo jakih ekipa. Litvanija, Francuska, Italija, Grčka. Biće zanimljivo"

Iako poštuje sve rivale, Luka ističe da na Eurobasket, na kojem Slovenija brani najsjajnije odličje, ide sa jedni ciljem.

"Cilj je medalja. Zlatna medalja. Kada idem na neko takmičenje, želim da pobedim. Pritisak? Sa njim je lepo živeti. Pre pet godina niko nije računao na nas. Sada smo u najužem krugu favorita. Videćemo kakav će rasplet biti", zaključio je Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: