Peticija protiv Tejlora dosegla 95.000 potpisa

Navijači Čelsija bili su toliko iznervirani suđenjem Entonija Tejlora na derbiju sa Totenhemom da su pokrenuli peticiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2022.

13:40

Peticija protiv Tejlora dosegla 95.000 potpisa
Foto: Profimedia

Oni traže da arbitar iz okoline Mančestera više ne sudi nijednu utakmicu Čelsija.

Tejlor je napravio niz grešaka na nedeljnom susretu na štetu "plavaca" koji su duboko u nadoknadi ostali bez pobede (2:2).

I menadžer "plavaca" Tomas Tuhel bio je žestoko iznerviran suđenjem Tejlora, pa je posle meča rekao kako ima problem kad god Tejlor sudi mečeve njegovom timu.

"Miror" prenosi da je onlajn peticiju u kojoj je straži da Tejlor ne sudi mečeve Čelsija potpisalo već preko 95.000 osoba, ali to neće vredeti ništa.

Čak i da Čelsi pošalje zvaničan zahtev sudijskoj organizaciji za izuzeće Tejlora sa njihovih mečeva, to verovatno neće biti uvaženo.

Niti sudijska organizacija niti Premijer liga neće pasti pred zahtevom bilo kog kluba, pa ni sada Čelsija, tako da su svi napori navijača londonskog kluba uzaludni.

I mnogi drugi klubovi su proteklih godina imali pritužbe na suđenje pojedinih arbitara, ali nisu uvažene njihove želje za izuzećem.

Doduše, neobičan primer je Mark Klatenburg koji šest godina nije sudio na Gudison parku i to bez ikakvog objašnjenja.

On je 2007. isključio dva igrača Evertona i dosudio dva penala u gradskom derbiju za Liverpul, što je razbesnelo navijače na Gudisonu.

Javno nikada nije objašnjeno zašto Klatenburg ne sudi mečeve na Gudisonu, ali se veruje da su se u sudijskoj organizaciji ozbiljno plašili za njegovu bezbednost.

Slično je bilo i sa Martinom Etkinsonom, na kog je velike pritužbe imao Aleks Ferguson, bivši menadžer Mančester junajteda.

Ferguson je zbog komentarisanja suđenja na meču sa Čelsijem u martu 2011. kažnjen pet mečeva zabrane vođenja tima, a Etkinson narednih deset meseci nije sudio Junajtedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: