Karenjo Busta osvojio titulu u Montrealu nakon preokreta VIDEO

Španski teniser Pablo Karenjo Busta osvojio je titulu na turniru u Montrealu.

Izvor:

Nedelja, 14.08.2022.

23:55

Karenjo Busta osvojio titulu u Montrealu nakon preokreta VIDEO
EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Trenutno 23. igrač sveta je u finalu nadigrao favorizovanog Huberta Hurkača sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:3) za sat i 47 minuta igre.

Na taj način je Karenjo Busta osvojio prvu ATP titulu iz serije 1000 i to nakon preokreta.

Hurkač je ekspresno osvojio prvi set, oduzevši sredinom istog set protivnika. Taman kada se stekao utisak da meč neće dugo trajati došlo je do promena odnosa snaga i ispostaviće se da će to ujedno biti prva i poslednja brejk prilika za 10. igrača sveta.

Španac je iskoristio očajnu igru Hurkača na drugi servis u druga dva seta tokom kojih je osvajao samo 13, odnosno 20 odsto poena. Karenjo Busta je odmah na startu drugog seta napravio brejk i to mu je bilo dovoljno, da bi u odlučujućem setu dva puta oduzeo servis protivniku od toga jednom u odlučujućem gemu.

U međuvremenu su stigli da odigraju i jedan od najlepših poena ove godine. Može se slobodno reći da je Karenjo Busta zasluženo osvojio najveću titulu u karijeri kada znamo da je morao da savlada Matea Beretinija, Holgera Runea i Janika Sinera kako bi stigao samo do četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: