"Pa, Nadal je osvojio Vimbldon..."

Norveški teniser Kasper Rud uporedio je svoj napredak na betonu sa karijerom Rafaela Nadala.

Izvor: LN

Nedelja, 14.08.2022.

09:41

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Rud je oduvek važio za "šljakaša", ali je u poslednje dve godine pružio neke sjajne rezultate na betonu kao što su finale Majamija, titula u San Dijegu, a sada i polufinale Montreala...

Nakon pitanja novinara da li je ikada očekivao da će i na bržoj podlozi postati jedan od boljih na svetu, on se setio "Bika sa Majorke".

"Pa, Rafa je osvojio Vimbldon, US open i Australijan open, a svi znamo da je on najbolji 'šljakaš' ikada. Mislim da te kategorizacije prave mediji. Oni se previše fokusiraju na to da li ste igrač za beton ili šljaku. Ja sebe nikada nisam video kao specijalistu za šljaku", izjavio je Rud.

Norvežanin je prošle godine imao i okršaj sa Nikom Kirjosom, koji ga je u nekoliko navrata "prozvao" zbog toga što "zna da igra samo na šljaci".

"Da, preferiram da igram na toj podlozi, ali volim i na betonu. Mislim da i tu mogu da napravim dobre rezultate, a to sam dokazao sa Majamijem i ovim turnirom. Pokazao sam da sam sposoban da pobeđujem dobre igrače i na betonu", jasan je bio sedmi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: