Slovenci bez Dončića slavili pred Srbiju

Košarkaši Slovenija ostvarili su trijumf nad Ukrajinom na kraju prijateljskog turnira u Istanbulu – 86:82.

Izvor: SS

Subota, 13.08.2022.

21:00

Slovenci bez Dončića slavili pred Srbiju
Foto: Profimedia

U ovom susretu odmarao je Luka Dončić, koji je meč pratio pokraj terena u "civilu", odmorivši se tako pred susret protiv Srbije koji je zakazan za 17. avgust u Ljubljani.

Slovenci su u većem delu susreta imali prednost, ali su se Ukrajinci vratili na tri minuta pre kraja i čak u jednom momentu poveli sa linije penala.

Međutim, već u narednom napadu Jaka Blažič je pogodio trojku, a potom su i ostali šuteri "zmajeva" ubacili koševe koji su napravili razliku za nešto mirniji kraj meča.

Najbolji igrač susreta bio je Sanon sa 18 poena i pet skokova, a pratio ga je u poraženom sastavu još Len sa 13 i Skapintsev sa 10 poena.

U pobedničkom timu Blažič, Zoran Dragić i Aleksej Nikolić su ubacili po 13, a Majk Tobi je imao 12 poena uz sedam skokova.

Slovenci će pre Eurobasketa igrati protiv Srbije, a onda i Estonije i Nemačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Ukrajinci protiv Italije i Islanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: