Mbape: Zlatna lopta? U trci Benzema, Mane i ja

Kilijan Mbape, fudbaler Pari Sen Žermena, jedan je od kandidata za nagradu "Zlatna lopta" Frans fudbala.

Izvor: Z.K.

Subota, 13.08.2022.

12:50

Mbape: Zlatna lopta? U trci Benzema, Mane i ja
Foto: Profimedia/Matthieu Mirville/DPPI

Magazin je objavio listu od 30 fudbalera koji se nalaze u konkurenciji za nagradu, a prvi put posle 17 godina u igri za priznanje nije Lionel Mesi.

Mbape, koji je iza sebe imao dobru sezonu, kaže da mu je drago što je opet u priči oko ove nagrade.

"Tako je već godinama, biti na samom užem spisku kandidata je već poprilično dostignuće. Meni se tako nešto desilo kada sam počeo karijeru", kaže Mbape.

Ipak, smatra da postoji krug od trojice igrača kojem i sam pripada, tvrdi da će nagrada završiti u rukama jednog od njih.

"Ko su glavni favoriti? Rekao bih Benzema, Mane i ja".

Ipak, ubeđen je da najveće izglede ima napadač Reala, Karim Benzema.

"Ima 34 godine, iza sebe sezonu života, osvojio je još jedan pehar Lige šampiona, a to je najčešće odlučujuće. Na Karimovom mestu, da ne pobedim sada, prestao bih zauvek da mislim na Zlatnu loptu!", poručio je golgeter "svetaca".

Nagrada će biti dodeljena 17. oktobra u Parizu.

Od ove godine promenjen je format, više se ne dodeljuje kao nagrada za najboljeg u kalendarskoj godini, već u sportskoj sezoni i daje prioritet individualnim igrama, kao i "odlučujućim i impresivnim karakterima" među samim kandidatima.

Mbape je postigao 39 golova uz 26 asistencija za PSŽ. S druge strane, Karim Benzema je osvojio La Ligu i Ligu šampiona, dok je Sadio Mane sa Senegalom osvojio Kup Afrike, a sa Liverpulom FA Kup i Liga kup, a igrao je i finale Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: