"Nadam se pravom hrvatskom derbiju"

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Ante Čačić rekao je da posle dobrih rezultata u Evropi očekuje "pravi hrvatski derbi" protiv splitskog Hajduka.

Izvor: SN

Subota, 13.08.2022.

10:00

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Čestitam Hajduku na plasmanu u plej-of za Ligu konferencija, mislim da je to odličan rezultat, to je dobro za hrvatski fudbal, a najzad i za sam Hajduk. I ta činjenica da smo i Hajduk i mi napravili dobar rezultat u Evropi govori u prilog tome da nas u subotu, nadam se čeka zaista pravi hrvatski derbi, da su obe ekipe u dobrom raspoloženju", rekao je Čačić, prenela je Hina.

Fudbaleri Dinama i Hajduka sastaju se u Zagrebu u subotu, u meču petog kola hrvatskog prvenstva.

Dinamo je prvi na tabeli tamošnjeg prvenstva sa 10 bodova, dok je Hajduk drugi posle dva odigrana meča sa šest bodova.

Zagrebački tim je u utorak izborio plasman u plej-of Lige šampiona, a za protivnika će imati norveški Bodo/Glimt, dok će Hajduk u plej-ofu za Ligu konferencija igrati protiv Viljareala.

Čačić je dodao da se nada pravoj fudbalskoj atmosferi i podršci navijača.

"Pred nama je zahtevna utakmica. Ponavljam, igramo protiv 'večitog' rivala Hajduka koji je plasmanom u plej-of Lige konferencija doneo veću draž ovoj utakmici", rekao je on.

Dva kluba su se na početku sezone sastala u finalu hrvatskog Superkupa, a pobedu je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca odneo zagrebački tim.

Duel na stadionu "Maksimir" proglašen je utakmicom visokog rizika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: