Može li Levandovski da skine krunu Realu?

U petak počinje nova sezona španske La Lige – otvara je duel Osasune i Sevilje u Pamploni od 21 čas.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

13:00

Može li Levandovski da skine krunu Realu?
Foto: Profimedia/rosdemora/Ala

Titulu brani Real Madrid, a glavni izazivači biće gradski rival Atletiko i najveći rival Barselona.

U centru pažnje na startu sezone biće ipak Kamp Nou na kojem će u dresu Barse debitovati najbolji centarfor Evrope Robert Levandovski.

Katalonci su bili izuzetno aktivni na tržištu, pa se očekuje da Blaugrana bude znatno konkurentnija u borbi za titulu nego prošle sezone.

Real Madrid je manje-više zadržao isti igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu.

Karlo Ančeloti je naravno osvežio malo tim, pre svega defanzivnu liniju dovođenjem zadnjeg veznog od 100 miliona evra Orelijana Čuamenija, a tu je i iskusni štoper Antonio Ridiger.

S druge strane, tim su napustili igrači koji su godinama bili nosioci igre – Isko, Marselo i Garet Bejl, kao i naš Luka Jović.

Što se tiče Atletika, Dijego Simeone je tražio pojačanja za slabe tačke svog tima, a najzvučnije ime koje je stiglo je iskusni belgijski vezista Aksel Vitsel.

U užem krugu kandidata za pozicije koje vode u Evropu su Sevilja, Real Betis i Real Sosijedad, dok su novajlije u ligi Almerija, Đirona i Real Valjadolid. Srbija će ove sezone u LaLigi imali 11 predstavnika – Marko Milovanović, Srđan Babić, Dragan Rosić, Nikola Maraš (svi Almerija), Stefan Mitrović, Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj, Marko Dmitrović (Sevilja), Uroš Račić (Valensija), Darko Brašanac (Osasuna), Predrag Rajković (Majorka)

Kao i u ostalim ligama, prva pauza pravi se 13. novembra zbog Mundijala u Kataru, koji je na programu od 20. novembra do 18. decembra.

LaLiga se nastavlja 29. decembra. Ovo će biti 92. izdanje LaLige, najviše trofeja ima Real 35, a Barselona devet manje.

Superkup Španije igraće se od 11. do 15. januara 2023. godine u Saudijskoj Arabiji (Real, Barselona, Betis, Valensija).

Finale Kupa kralja igra se 29 aprila 2023. godine u Sevilji na stadionu "Kartuha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: