Uzeo Đokoviću set u polufinalu – sada suspendovan zbog dopinga

Slovački teniser Andrej Martin suspendovan je nakon što je bio pozitivan na doping testu.

Izvor:

Sreda, 10.08.2022.

17:41

Uzeo Đokoviću set u polufinalu – sada suspendovan zbog dopinga
foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Međunarodna teniska asocijacija je obavestila slovački savez o ovome, a kako nije istaknuto do kada ga nećemo gledati na terenu, možemo pretpostaviti da će to biti do daljeg.

"Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan", rekao je Martin za slovačke medije.

Martin je i nedavno testiran, 17. maja tokom kvalifikacija za Rolan Garos i bio je negativan. Ovoga puta je na testu, zajedno sa njim, "pao" i čileanski teniser i trenutno 1147. igrač na svetu Felipe Ernandes koji je bio pozitivan na anabolički steroid nandrolon.

Podsetimo, Martin je igrao sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem u polufinalu Srbija Opena 2 kada mu je oduzeo servis, ali nije mogao i do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: