Alkaras: Ne verujem da možemo ponoviti uspehe velike trojke

Karlos Alkaras je ubeđen da će rekordi Rodžera Federera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala još dugo ostati netaknuti.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 08.08.2022.

17:15

Alkaras: Ne verujem da možemo ponoviti uspehe velike trojke
Foto: Profimedia/Live Media Publishing Group/Alamy Live News

Članovi "velike trojke" su u proteklih dve decenije uradili gotovo nezamislive stvari i kako španski teniser kaže, to će biti nemoguće dostići.

Alkaras, koji je jedna od zvezda mastersa u Montrealu, koji se igra ove nedelje, kaže da postoji mnogo dobrih mladih igrača, ali da niko od njih, pa ni on, neće moći da urade ono što je uspelo članovima "velike trojke".

"Mislim da nema nikakve šanse da to ponovimo. Ne radi se tu o nedostatku samopouzdanja ili o sposobnosti mene i mojih kolega. Niti ja, niti bilo ko od mojih kolega, nećemo postići što su Federer, Nadal i Đoković", kaže Alkaras.

Iako je oduvek govorio kako ima velike ambicije, čini se da je i njemu posle napornih sedam meseci ove sezone jasno koliko je teško dostići sam vrh, a kamoli održati se na njemu.

"Mi govorimo o nemogućim dostignućima. Meni tako nešto uopšte nije u mislima u ovom trenutku. Radije bih da čvrsto stojim na zemlji i razmišljam o sadašnjosti", zaključio je Alkaras.

Na Mastersu u Montrealu je postavljen za drugog nosioca i slobodan je u prvom kolu.

U drugom će igrati protiv pobednika meča između Vaseka Pospišila i Tomija Pola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: