Nezapamćena ludnica: Fođa "zakuvao" borbu za titulu

Trka Moto3 šampionata za VN Velike Britanije na Silverstonu završena je pobedom Denisa Fođe vozača Leopard Rejsinga.

Izvor: SN

Nedelja, 07.08.2022.

13:00

Nezapamćena ludnica: Fođa
EPA-EFE/Vincent Jannink

Završena je letnja pauza i šampionat MotoGP se ponovo vozi, a imamo devet trka do kraja šampionata.

U Silverstonu su nam Moto3 vozači pružili još jedan spektakl, a slavio je Denis Fođa posle mnogo drame i 17 krugova na Silverstonu.

2:11.094 4.krug najbrze vreme ikada Đaume Masija, deveto mesto, a počeo je sa tek 21. pozicije u Silverstonu.Isan Gevara se odmah odvojio i počeo da pravi razliku, ali su ga pratili Ondžu, Suzuki, Mekfi, Fođa i Sasaki.

Već u sledećem krugu Gevara greši i gubi poziciju od Denisa Fođe, ali već posle dve krivine opet seda na prvo mesto i sledi ljuta bitka njih dvojice.U sedmom krugu posle dve greške, Gevara sa prve pozicije pada na petu, a Ondžu se vraća na prvo dok se Suzuki sa drugog mesta vratio na sedmo.

Timski kolega Fođa nekako ostao drugi da bi prvom prilikom obišao Ondžua za poziciju broj 1, dok je Gevara izgubio još par mesta i bio osmi, da bi par krugova kasnije pao na tek 11. mesto i zakomplikovao šampionsku trku do maksimuma. U 12. krugu je Ivan Ortola vozio 2:10.885 i tako oborio rekord Đaumea Masije sa početka trke i on postavio najbrže vreme na Silverstonu svih vremena, pa je na krilima sjajnih krugova došao iza Denisa Ondžua, a onda na početku 15. kruga ga obilazi i zaseda na čelo.

Nastavila se drama, obilaženja i lider u šampionatu sveta Serhio Garsija posle kontakta sa Sasakijem završava trku, a incident je bio pod istragom.

GAS GAS je upao u još veće probleme pošto je Isan Gevara ispao u poslednjem krugu i završio trku kao i timski kolega Garsija, a sa njim je pao i Ivan Ortola vlasnik najbržeg kruga.

Denis Fođa u Velingtonu obilazi Masiju i vraća se na prvo mesto ispred Đaumea Masije i Denisa Ondžua, a David Munjoz u poslednjoj krivini pada i završava trku!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: