Kirjos preživeo posleponoćni triler VIDEO

Australijski teniser Nik Kirjos morao je proteklog dana u Vašingtonu da odigra dva meča.

Izvor: MT

Subota, 06.08.2022.

08:15

Kirjos preživeo posleponoćni triler VIDEO
Foto: Profimedia

Finalista Vimbldona ih je oba dobio. Najpre je priveo kraju prekinuti susret protiv Rejlija Opelke (7:6, 6:2), da bi onda u četvrtfinalu bio bolji od još jednog Amerikanca, Frensisa Tijafoa.

Kirjos je 27. igrača planete morao da "okreće" i da na terenu provede još dva i po sata – 6(5):7, 7:6(12), 6:2.

Nik se u taj-brejku drugog seta susretao sa čak pet meč lopti za rivala, ali ih je sve spasao i iskoristio treću set loptu.

Ako je u tom periodu bio na visini zadatka, onda se za taj-brejk prvog seta to sigurno ne može reći. Vodio je Kirjos 5:2, ali onda naprasno stao i dozvolio Tijafou da veže pet poena.

Odlučujući set je bio najmirniji. Njega je Nik krenuo startnim brejkom, da bi protivnika slomio u sedmom gemu, kada je još jednom oduzeo servis Tijafou.

Trebalo je Kirjos da nastupi i u dublu, ali je taj meč pomeren, pošto nije bilo realno da Australijanac i treći put izađe na teren i to u gluvo doba noći.

Kirjos će se za plasman u finale boriti protiv Mikaela Imera, dok drugi polufinalni par čine Andrej Rubljov i Jošihito Nišioka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: