Srpski štoper i sin nekadašnjeg fudbalera Partizana potpisao za Atletiko Madrid

Srpski fudbaler Ivan Vasiljević novi je član madridskog Atletika.

Izvor:

Petak, 05.08.2022.

19:29

Default images

Štoper rođen 2005. je za omladinskim timom "jorgandžija" potpisao četvorogodišnji ugovor, a dolazi iz Rajo Majadahonde.

On je sin nekadašnjeg fudbalera Partizana Petra Vasiljevića.

"Često sam slušao priče o neizbrisivom tragu svog oca u Partizanu i posebno golu koji je postigao u finalnoj utakmici Kupa protiv “večitog rivala”. Kasnije je svoju karijeru kao trenera gradio na prostoru Španije, pre svega u Osasuni. Iako sam imao otvoren poziv od strane kluba iz Pamplone, želeo sam da gradim svoj autentični fudbalski put. Jeste možda trnovitija staza , ali je autentično moja sa ličnim sadržajem isključivo zasnovana na prikazu na fudbalskom terenu. Upravo izdanja na poziciji centralnog levog štopera su me preporučila madridskom Atletiku, učinivši mi posebnu čast, ali i obavezu da dam svoj pun doprinos i potpunom posvećenošću napravim neke nove iskorake u karijeri", rekao je Ivan.

Trener će mu biti čuveni fudbaler Atletika Fernando Tores.

"Fernando Tores je personifikacija za Atletiko. Sa blizu 400 oficijalnih mečeva zavredeo je najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač osvojio je bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta i znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na još viši nivo", dodao je Vasiljević.

Nada se pozivu u nacionalni tim Srbije.

"Najveća čast svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Želim da svojim nastupima za Atletiko zavredim poverenje selektora i u vremenima kada fudbal Srbije, i klupski i reprezentativni doživljava renesansu i progresiju, dam pun doprinos na reprezentativnom polju i predstavim se širem auditorijumu na najafirmativniji način dajući pun doprinos ostvarenjima Orlića", zaključio je Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: