Prosinečki jedan od 200 u "bolivijskoj" trci

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki želi da postane novi selektor Bolivije i stoga se prijavio na javni konkurs koji je tamošnji savez raspisao.

Izvor:

Četvrtak, 04.08.2022.

12:26

Prosinečki jedan od 200 u
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Nekadašnji trener Crvene zvezde je samo jedan od oko 200 stručnjaka iz celog sveta koji su aplicirali za ovu poziciju.

Među konkurencijom mu je i nekadašnja Realova legenda Mičel, kao i Argentinac Gustavo Almiron, Migela Anhela Portugala, Paka Hemes i Viktora Sančesa i Prosinečkog.

Bolivijci su se odlučili na javni konkur nakon kritika FIFA na račun kako su se do tada birali ljudi na važna mjesta u bolivijskom fudbalu, a ovim su potezom želeli pokazati da je celi proces potpuno transparentan. Sledeća faza je skraćivanje popisa i intervjui s probranim kandidatima, a plan je da se ime novog selektora objavi do kraja avgusta.

Ako Prosinečki dobije posao, biće mu to četvrta reprezentacija u trenerskoj karijeri, a treća u kojoj će biti selektor. Prethodno je vodio Azerbajdžan i BiH, a četiri je godine bio i pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji. Od klubova je vodio pomenutu Crvenu zvezdu, turski Kajserispor (dvaput) i Denizlispor te ove godine kratko ljubljansku Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: