Zvezda na skeneru B92.net: Ubitačni Bukari i doktor Kang(v)a

Fudbaleri Crvene zvezde su protiv Pjunika pokazali da ubedljive partije i trijumfi u domaćem prvenstvu nisu slučajnost.

Izvor: MT

Sreda, 03.08.2022.

23:05

Zvezda na skeneru B92.net: Ubitačni Bukari i doktor Kang(v)a
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Šampion Srbije odigrao je fenomenalnu utakmicu i naprosto deklasirao goste iz Jermenije rezultatom 5:0.

Za sve crveno-bele ovo je bilo predivno veče, okončano „petardom“ i praktično obezbeđivanjem plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Čovek koji je obeležio Zvezdinu evropsku rapsodiju bio je Osman Bukari, sa tri gola i jednom asistencijom.

Nije se mnogo puta dešavalo da novajlija, posle samo mesec dana, dobije ovacije sa tribina našeg najvećeg stadiona.

Dopadljiva i što je još važnije efikasna igra, naterala je Zvezdine navijače na još jednu pesmu – „Nanana Liga šampiona, Liga šampiona“.

To će, ipak, morati da sačeka. Jasno je da je Pjunik „rešen“, ali evropski put crveno-belih tek je počeo.

Golman i odbrana

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Milan Borjan – još jedna sigurna partija kapitena Zvezde. Sve pokušaje gostiju lako je uspevao da osujeti, a u drugom poluvremenu jednu „lelujavu“ i nezgodnu loptu, prebacio je preko prečke. Veći deo utakmice mogao je samo da uživa u predstavni svojih saigrača.

Strahinja Eraković – prvi put je u sezoni započeo meč na poziciji desnog beka, još posle male pauze zbog povrede. Sve se to osetilo u uvodnoj fazi utakmice, u kojoj je imao problema sa postavljanjem i dodavanjima. Kako je duel odmicao, postajao je sve sigurniji. Doduše, nije imao ni naročito mnogo posla, pošto je lopta sve više bila na protivničkoj polovini.

Nemanja Milunović – relativno siguran je bio povratnik u redove crveno-belih, s tim da je u finišu prvog poluvremena pogrešnim dodavanjem mogao da napravi veće probleme, svom partneru iz odbrane, ali i čitavom timu. Na sreću, Dragović je dobio samo žuti karton prilikom „ispravljanja“ Milunovićeve greške.

Aleksandar Dragović – šta reći za komandanta Zvezdine odbrane. Odigrao je u svom stilu, zrelo sa dobrim pozicioniranjem, maltene bez greške, a pokazatelj da je posao još jednom dobro obavljen jeste činjenica da šampion Srbije nije kapitulirao na večerašnjem meču. U drugom poluvremenu pravom anticipacijom i blokom sprečio je pokušaje napadača Pjunika.

Milan Rodić – pošto je Eraković bio na drugoj strani terena, Rodić je dobio mnogo više slobode kada je ofanziva u pitanju. Dosta se ubacivao u prazan prostor uz aut liniju, ali u više navrata nije bio ispoštovan od strane saigrača. Pred sam kraj susreta zaradio je dva žuta kartona u jako kratkom periodu, zbog čega je morao ranije da ode na tuširanje.

Vezni red i napad

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Gelor Kanga (do 76. minuta) – polako se kristališe kao zadnji vezni, ali ne klasični, već onaj od koga sve počinje, pravi plejkejker. Nudio se Kanga tokom čitavog susreta, lopta je najviše bila u njegovim nogama, stoga i neke greške u dodavanjima su nešto što je normalno na tolikom „uzorku“. Ulaskom Srnića, pomerio se više napred, odmorio, a u nekoliko navrata bio blizu da se upiše u strelce, prepoznatljivim pokušajima sa distance.

Kings Kangva – još jedna u nizu sjajnih partija novog Zvezdinog pojačanja. Baš kao protiv Radničkog i Radnika i na ovom susretu se upisao u strelce. Ponovo ga je bilo svuda po terenu. U jednom momentu je pred protivničkim golom, a onda se naprasno stvori pred svojim i otklanja opasnost. Posle pogotka se dodatno opustio i nošen podrškom sa tribina počeo čak i sa egzibicionim, ali plodonosnim potezima. Stigao je i da asistira Bukariju kod trećeg gola.

Mirko Ivanić (do 76. minuta) – bio je uključen u igru ekipe, ali su šou ove večeri odneli Kangva i Bukari. Mirko je utakmicu započeo na levom krilu, posle se zamenio sa Kataijem i ušao u sredinu, odakle je pokušavao da pronađe završni pas. To mu nije polazilo za nogom. Mada, nije ni morao, kada su mu partneri iz ofanzive bili nezaustavljivi.

Osman Bukari (do 76. minuta) – neverovatan je bio, naročito u prvom poluvremenu, u kojem je postigao dva gola, uz jedan poništeni. Pokazao je da je fenomenalan dribler, kao i da je brz kao metak, što je u više navrata pokazao trčeći kontranapade. Početkom drugog poluvremena nije uspeo da zabeleži het-trik, ali u 70. minutu jeste, čime je apsolutno zasluženo dobio ovacije četrdesetak hiljada navijača na „Marakani“.

Aleksandar Katai (do 67. minuta) – na početku, dok je bio na poziciji „desetke“ potpuno odsečen, što ga je malo i naljutilo, te je zbog nervoze i prigovora zaradio javnu opomenu. Premestio se na svoje prirodno levo krilo, ali ni tu nije uspevao da pokaže svoju klasu. Kao da nije imao prostora, a ni brzine da napravi nešto konkretno do 67. minuta, kada ga je zamenio Srnić.

Aleksandar Pešić (do 69. minuta) – nije uspeo novi-stari igrač Zvezde da postigne gol ni na trećoj utakmici po povratku. Na početku susreta je zabeležio asistenciju kod poništenog gola, a ubrzo i sam pokušao glavom da postigne pogodak. To je bilo sve od njega. Crveno-beli su pas igrom i kontranapadima najčešće pretili, tako da Pešićeva skok igra i spuštanje lopte nisu bili nešto što smo imali prilike mnogo puta da vidimo.

Izmene

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Slavoljub Srnić (od 67. minuta) – bez konkretnog učinka

Milan Pavkov (od 69. minuta) – imao je samo jednu šansu, u nadoknadi vremena, kada iz peterca nije lepo zahvatio loptu.

Stefan Mitrović (od 76. minuta) – motivisani krilni napadač je ubrzo po ulasku na terenu uspeo da postigne gol. Bila je to individualna akcija i školsko pogađanje drugog ugla. Još jednom je iskoristio šansu koju mu je ukazao Stanković. U nadoknadi je bio blizu još jednog pogotka.

Ibrahim Mustafa (od 76. minuta) – bez konkretnog učinka

Seku Sanogo (od 76. minuta) – bez konkretnog učinka

Trener

Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Dejan Stanković – iznenadio je malo sa Erakovićem na beku, kojem je trebalo vremena da se aklimatizuje na poziciju koju odavno nije igrao. Verovatno je želeo da defanzivu dodatno učvrsti, pošto ni na ovom meču klasičnog zadnjeg veznog Zvezda nije imala. Stoga, Kanga je imao još jednog „osigurača“ iza sebe, dok je na levoj strani veću slobodu dobio Rodić. Probao je ponovo sa Pešićem u špicu napada, umesto najboljeg strelca Pavkova. To mu se nije isplatilo u golgeterskom smislu, ali u nekom taktičkom verovatno jeste. Sve u svemu, odlično je pripremio ekipu, te nikakvo opuštanje čak ni pri ubedljivom vođstvu nije dozvolio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: