Ako Zajon bude debeo – "smršaće" mu ugovor

Zajon Vilijamson, nedavni 1. pik na NBA draftu, ima rigorozne klauzule u ugovoru.

Izvor: LN

Petak, 29.07.2022.

09:07

Ako Zajon bude debeo –
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Vilijamson je 2019. draftovan prvim pikom od strane Nju Orleans Pelikansa, ali to mesto još nije opravdao.

Daleko od toga da nije pokazao kvalitet na terenu, već je zbog raznih fizičkih problema češće bio van parketa nego na njemu.

Jedna od glavnih nedaća koje je imao je njegova kilaža zbog koje ne samo da mu je bilo otežano da igra, već je imao i probleme sa stopalom.

Zbog toga je Nju Orleans morao da reaguje, a sada su otkriveni detalji Zajnovog ugovora.

Kako navode lokalni mediji, u Vilijamsonovom novom ugovoru koji će uskoro potpisati piše da će tokom sezone povremeno imati merenja. Zbir njegove kilaže i telesne masti mora biti ispod 133 kilograma. Ukoliko ne bude, novac koji će mu sledovati može da bude drastično smanjen.

Pored toga, jedan deo novca koji bi trebalo da zaradi biće uslovljen performansom, pa će ulaskom u jedan od tri najbolja tima NBA sezone ili osvajanjem MVP nagrade dobiti značajno više novca.

Dvadesetdvogodišnji krilni centar je presedeo celu prošlu sezonu, a godinu pre toga je beležio 27 poena, 7,2 skoka i 3,7 asistencija po meču na 61 utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: