Bela kuća predložila "trejd" Kremlju – trgovac oružjem za košarkašicu

Ne, ovo nije NBA liga, ali su Amerikanci poslali trejd ponudu Rusiji za Britni Grajner.

Izvor: LN

Četvrtak, 28.07.2022.

08:23

Bela kuća predložila
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

WNBA zvezda Britni Grajner nalazi se u ruskom zatvoru zbog posedovanja droge već nekoliko meseci, a preti joj i do deset godina zatvora.

SAD već neko vreme trpe velike pritiske javnosti da na koji god način mogu izbave poznatu košarkašicu, a sada imamo i prvu reakciju Bele kuće.

Državni sekretar Entoni Blinken je drugoj strani poslao "trejd" ponudu za Grajner, kao i još jednog zatvorenog Amerikanca Pola Vilana, 2020. osuđenog na 16 godina zatvora zbog navodne špijunaže.

Blinken je izjavio i da želi da razgovara sa svojim pandanom u Kremlju prvi put od invazije Rusije na Ukrajinu.

Amerićki čelnik nije otkrio šta je tačno ponuđeno Rusiji zauzvrat, a ne zna se ni da li uopšte Kremlj razmatra ponudu.

Poznato je da Rusija od SAD godinama traži Viktora Bouta, poznatog ruskog trgovca oružjem kojem su mediji dali nadimak "Trgovac smrti", a koji je osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine.

Blinken je izjavio da je zatražio da razgovara sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, te da razmena zatvorenika jeste glavni, ali ne i jedini razlog zbog kojeg želi da ponovo uspostavi kontakt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: