"Neću dozvoliti da mi uništite ime i reputaciju zbog apsurdnih optužbi i laži"

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili ponovo je oštro demantovao optužbe o nameštanju mečeva.

Izvor: LN

Nedelja, 17.07.2022.

10:13

Foto: Profimedia

Nemačka televizija ZDF je pre nekoliko dana objavila da su Basilašvili i Rus Aslan Karacev u saradnji sa zajedničkim trenerom Jahorom Jacikom navodno učestvovali u nameštanju mečeva.

Izveštaj tvrdi da je Jacik "mozak operacije", koja traje od 2013. godine, a da je Basilašvili više puta namestio svoj meč. Gruzijski teniser je to već demantovao, a sada je ponovo uradio isto.

"Optužbe su neosnovane i odbacujem ih u najoštrijem mogućem maniru. Neću dozvoliti da mi uništite ime i reputaciju zbog neosnovanih i apsurdnih optužbi", rekao je Basilašvili. Basilašvili je trenutno 25. na ATP listi, a na Vimbldonu je stigao do trećeg kola gde je poražen od Holanđanina Tima van Rijthovena. Njegov najveći uspeh na grend slem turnirima je plasman u osminu finala US opena 2018. godine.

"Zbog svega navedenog zahtevam da ovakve optužbe i laži momentalno prestanu da se šire, a javnost, putem medija, mora da bude informisana da ja u potpunosti negiram ove apsurdne optužbe", podvukao je osvajač pet ATP titula.

Basilašvili je posle optužbi odigrao jedan meč, pošto je poražen od Uga Gastona u prvom kolu Bostada (7:6, 3:0; predaja).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: